Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012


- Με ένα φύλλο συκής  προσπαθούν να κρύψουν το τεράστιο δάσος της κλοπής εκατοντάδων δισεκατομμυρίων από το λαό
 - Άρθρο  Σωτήρη Σωτηρόπουλου, μέλους της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ






Συνεχίζεται με μοιρασμένους ρόλους το κακοπαιγμένο θέατρο συγκυβέρνησης και αστικών κομμάτων, με αφορμή την υπόθεση του αγνώστου ταυτότητας βουλευτή που φέρεται να έβγαλε στο εξωτερικό ένα εκατομμύριο ευρώ τον Μάιο του 2011.  Ο θόρυβος που σηκώσανε  για την υπόθεση είναι υποκριτικός και δόλιος.

 Σε μια περίοδο που καίγεται το σύμπαν και κατακρεουργείται ο λαός, η φιλολογία γύρω από το όνομα του βουλευτή και τις καταθέσεις του αποβλέπει, αφενός στον αποπροσανατολισμό των εργαζομένων από το κύριο, που είναι η εφαρμοζόμενη από τη συγκυβέρνηση εγκληματική πολιτική, αφετέρου στην απενοχοποίηση και εξιλέωση των υπολοίπων βουλευτών που ναι μεν δεν εντοπίστηκαν να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό, έχουν κάνει όμως ό,τι περνάει από το χέρι τους, για να μονιμοποιηθούν οι διαδικασίες για την ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων.

\Προσπαθούν να αξιοποιήσουν προπαγανδιστικά το ζήτημα, ώστε να συγκαλύψουν   το πλήθος των αντιλαϊκών μέτρων που νομοθετούνται αυτές τις μέρες και τις πραγματικές αιτίες της κρίσης, την οποία επιχειρούν να παρουσιάσουν σαν αποτέλεσμα δήθεν «παθογενειών» στο πολιτικό σύστημα.

Οι φωνασκίες και οι αιτιάσεις που εκτοξεύουν για το συνάδελφό τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. είναι κίβδηλες, αφού όλοι τους τάσσονται αναφανδόν υπέρ της λεγόμενης απελευθέρωσης των αγορών, υπέρ των ξένων επενδύσεων, υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων της δημόσιας περιουσίας.

 Έχουν δώσει τα πάντα για να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή της χώρας στην ΕΕ και το ευρώ, έχουν πρωταγωνιστήσει στην επίθεση της πλουτοκρατίας για να περάσουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, έχουν ανάψει το «πράσινο φως» για τη νομιμοποίηση των καταθέσεων στο εξωτερικό, από αυτούς φυσικά που είναι σε θέση να έχουν καταθέσεις. Αυτοί οι ίδιοι με τις πολιτικές τους επιλογές στήριξαν και προώθησαν κάθε αντιδραστική επιλογή της άρχουσας τάξης και έφτιαξαν μύθους για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τις επενδύσεις της ντόπιας ολιγαρχίας στο εξωτερικό.

Τα αποτελέσματα είναι γνωστά: Το 1 εκατομμύριο του συναδέλφου τους είναι σταγόνα στον ωκεανό των καταθέσεων που έχουν φυγαδευτεί στο εξωτερικό και υπολογίζονται σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ. Την τελευταία μόνο πενταετία διοχετεύτηκαν  στο εξωτερικό πάνω από 20 δισ. ευρώ, με τη μορφή επενδύσεων και μερισμάτων. Αυτά  είναι μέρος του κοινωνικού πλούτου που παράχθηκε από τους εργαζόμενους στη χώρα μας. Την ίδια στιγμή, ξένες πολυεθνικές που δρουν στη χώρα, μεταφέρουν, σε καθημερινή βάση, στο εξωτερικό, τις εισπράξεις που κάνουν από τις δοσοληψίες τους στην ελληνική αγορά.

Το θέμα είναι τα δις…Ας αφήσουν λοιπόν τα παραμύθια. Αυτοί που στη Βουλή σηκώνουν το χέρι τους και ψηφίζουν το ένα αντιλαϊκό νομοθέτημα μετά το άλλο. Παρά την ακατάσχετη ονοματολογία  και το θόρυβο για το 1 εκατομμύριο του ...συγκεκριμένου κανείς δεν μιλάει για τα τόσα και τόσα εκατομμύρια καταθέσεων που έχουν οι άλλοι εκλεκτοί του συστήματος καθώς και  ότι το ντόπιο κεφάλαιο έχει 600 δις € στην Ελβετία που είναι κλεμμένος ιδρώτας εργατών.

 Πολλοί από αυτούς που αποφασίζουν να καταργηθεί το βασικό μεροκάματο, διαθέτουν τεράστιες περιουσίες και έχουν καταθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων και εκατομμυρίων ευρώ. Αν πραγματικά επιθυμούσαν να εφαρμοστεί κάποιο γνήσιο, στο βαθμό που είναι δυνατό, «πόθεν έσχες» για τους βουλευτές, θα υιοθετούσαν τις σχετικές προτάσεις του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ έχει καταθέσει –πολλάκις-προτάσεις νόμου στη Βουλή για:

Να γίνουν ονομαστικές οι ανώνυμες μετοχές των εταιρειών, οι τίτλοι του Δημοσίου και τα άλλα χρηματοοικονομικά προϊόντα. (πχ με τη νομοθεσία που ισχύει σήμερα οι  off sore εταιρείες καλύπτονται και αποφεύγουν τον έλεγχο)

Να γίνεται έλεγχος στην εξαγωγή κεφαλαίων από τη χώρα.

Να καταργηθούν το φορολογικό, τραπεζικό, εμπορικό και επιχειρηματικό απόρρητο,  ώστε να μπορεί να γίνεται έστω και στοιχειώδης έλεγχος των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια της διαπλοκής.

 Επίσης το ΚΚΕ επανειλημμένα έχει ζητήσει να μειωθούν δραστικά οι βουλευτικοί μισθοί και να καταργηθούν οι βουλευτικές συντάξεις και αποζημιώσεις.
Αυτοί που σήμερα ζητούν «στοιχεία και αποδείξεις» και εξίστανται   για το «ζήτημα δεοντολογίας που προκύπτει»(δηλώσεις του προέδρου της Βουλής) απέρριψαν επανειλημμένα τις προτάσεις του ΚΚΕ. Και σαν να μην έχει όρια η υποκρισία τους προσπαθούν να  βρωμίσουν και το ΚΚΕ με τη σαπίλα τους. Γιατί όλοι  ξέρουν καλά  ότι για το ΚΚΕ είναι αυτονόητο ότι οι βουλευτές του δεν έχουν καμιά σχέση με τραπεζικές καταθέσεις όπως αυτή που απασχολεί την επικαιρότητα. Βραβείο γελοιότητας και θράσους αξίζει σε όλους αυτούς που παριστάνουν τους οργισμένους και πρέπει να τους το απονείμει ο λαός με τη ψήφο και την πάλη του.

Τέτοιο είναι το σύστημά τους, τέτοια η δημοκρατία τους. Η συνύφανση του κεφαλαίου με το κράτος. Το  καπιταλιστικό κράτος που χτίζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να προασπίζει την κυριαρχία της τάξης που το δημιούργησε , της τάξης των κεφαλαιοκρατών. Δηλαδή, να αποφασίζουν για τις τύχες της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και να ρίχνουν τους εργαζόμενους σε  σύγχρονους Καιάδες, μερικοί λεφτάδες, βγαλμένοι από τα σπλάχνα της αστικής τάξης ή ακριβοπληρωμένοι υπάλληλοί της. Που δε θα σταματήσουν τις επιθέσεις εναντίον  μας εάν δεν τους φράξουμε εμείς το δρόμο , αν δεν  βροντοφωνάξουμε  «φτάνει πια» και αποφασίσουμε να  βάλουμε οριστικό τέλος στην εξουσία τους.


Σωτηρόπουλος Σωτήρης , μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου