Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Είναι η τελευταία μας ελπίδα αυτά τα παιδιά...!


Χατζηδάκης-Λέγκας: Αλλαγή πορείας με έμφαση στην Ανάπτυξη.











Την ανάγκη άμεσης αντιστροφής του κλίματος με ταυτόχρονη αλλαγή του μείγματος της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής, όπως όλο και περισσότεροι πλέον αναγνωρίζουν, τόνισαν οι Υπεύθυνοι του Τομέα Ανάπτυξης της Ν.Δ. Κ. Χατζηδάκης και Ν. Λέγκας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Τομέα τους.


Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού παρουσία δεκάδων στελεχών και  εκπροσώπων παραγωγικών και άλλων φορέων.



Οι κ. Χατζηδάκης και Λέγκας επεσήμαναν ότι η λάθος συνταγή που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είχε σαν αποτέλεσμα το βύθισμα της χώρας σε μια πρωτοφανή ύφεση. Με την ανεργία να έχει «σκαρφαλώσει» κοντά στο 20% και το έλλειμμα του προϋπολογισμού να πλησιάζει ή και να ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ.


«Γίνεται φανερό», υπογράμμισαν οι Υπεύθυνοι του Τομέα Ανάπτυξης, ότι «οι θυσίες των εργαζομένων και των συνταξιούχων επί δύο χρόνια δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα. Δικαιώνουν όλους όσοι εγκαίρως είχαν μιλήσει για Πίθο των Δαναΐδων αλλά και όσοι επεσήμαναν ότι θα έπρεπε να στρέψουμε την προσοχή μας στον παρονομαστή του δημοσιονομικού κλάσματος, την ανάπτυξη δηλαδή, ως τη μόνη διέξοδο από το φαύλο κύκλο των ελλειμμάτων και της ύφεσης».


Οι κ. Χατζηδάκης και Λέγκας επανέλαβαν την ανάγκη αξιοποίησης των αναπτυξιακών εργαλείων που σχετίζονται με τις επενδύσεις,  δημόσιες και ιδιωτικές, με πρώτο και βασικό το ΕΣΠΑ.  Θα πρέπει να αντιστραφεί, τόνισαν ,  η πτωτική πορεία που μας  οδήγησε  στη δέκατη όγδοη  θέση  στις απορροφήσεις κοινοτικών πόρων, σε σύνολο είκοσι εφτά κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  όταν το 2009 βρισκόμασταν στην πέμπτη θέση .


ΣΧΟΛΙΟ:


 Για το fatsimare



Το δεξί ΜΠΑΚ

Με όλο το σεβασμό στους δύο τέως υπουργούς, δεν σχολιάζω τίποτα γιατί δεν είμαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση πολιτικά...


Με την πρώτη ευκαιρία θα γίνει κι αυτό.

ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ...



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου