Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

Να τους σαρώσει ο λαός!


Δήλωση του Αχιλλέα Κανταρτζή, Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ.









Το καθένα από τα μέτρα που αποφάσισαν η συγκυβέρνηση ( ΠΑΣΟΚ – ΝΔ –ΛΑΟΣ )  με την Τρόϊκα στάζουν δηλητήριο για τον λαό, ξερνάνε αίμα και πόνο για τις λαϊκές οικογένειες, τους νέους και τις νέες:

Σφαγή των μισθών και των συντάξεων. Θέλουν τους εργαζόμενους να ζουν με μισθούς 480 ευρώ. Αυτός θα είναι ο κατώτερος μισθός καθαρά,  ενώ για τους νέους θα είναι ακόμη μικρότεροι. Οι απώλειες για τους μισθούς  αθροιστικά από το 2009 ξεπερνάνε το 45%.
Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Το κεφάλαιο θέλει αλυσοδεμένους τους εργαζόμενους για να ξεζουμίζει τον ιδρώτα τους.
Μαζικές απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα, στις πρώην ΔΕΚΟ και νέες μεγάλες περικοπές στους μισθούς.

Νέες δραστικές περικοπές στις κοινωνικές παροχές, στον τομέα της υγείας και το φάρμακο που θα βάλουν σε κίνδυνο ακόμη και την ανθρώπινες ζωές.
Με την  νέα φοροεπιδρομή  στα πλατιά λαϊκά στρώματα για να στηριχθούν οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου.

Τα κόμματα της συγκυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου  κοροϊδεύουν τον λαό.
Λένε ΨΕΜΑΤΑ  ότι τα μέτρα αυτά τα επέβαλαν οι δανειστές. Τα είχαν στα προγράμματα τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.  Τα είχαν δρομολογήσει με την συνθήκη του Μάαστριχτ, την Λευκή Βίβλο, την στρατηγική της Λισσαβόνας. Τα απαιτούσε το μεγάλο κεφάλαιο για να ενισχύσει την κερδοφορία του.  
Τώρα αξιοποιούν την κρίση για να γενικευθεί η επίθεση με την βοήθεια της τρόϊκα.

Οι εκβιασμοί τους δεν έχουν τέλος
Η κυβέρνηση, η τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ έναν στόχο έχουν. Εκβιάζουν και τρομοκρατούν τον λαό με πλαστά διλήμματα  για να υποταχθεί. Ζητούν από τον λαό να δεχθεί ο ίδιος να εξαθλιωθεί ολοκληρωτικά για να σωθεί η πλουτοκρατία και τα κέρδη της. Αυτή είναι η ανεξέλεγκτη χρεοκοπία του λαού.

Το πραγματικό δίλημμα σήμερα για τον λαό  είναι ένα: « Ή ΑΛΥΣΙΔΕΣ  ή ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ».
Δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια για αναμονές και αυταπάτες.
Ο λαός έχει μία Ευθύνη. Να νικήσει τον Φόβο.  Να Ξεσηκωθεί. Να δείξει την Δύναμη του
Πρέπει να τιμωρήσει, να τσακίσει πολιτικά τα κόμματα που έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτό το έγκλημα.

Να παραμερίσει κάθε εμπόδιο στον αγώνα και στην προοπτική. Να διεκδικήσει τον άλλον δρόμο ανάπτυξης. Να συμπορευθεί με το ΚΚΕ.
Υπάρχει λύση. Να πάρει την οικονομία στα χέρια του με Λαϊκή Εξουσία, για να σωθεί ο λαός, ο πλούτος της χώρας και να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες προς όφελος του λαού με αποδέσμευση από την ΕΕ και την μονομερή διαγραφή του χρέους.


Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα ζητήσει στην συζήτηση στην Βουλή, την διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας για το νέο μνημόνιο ή όπως αλλιώς το ονομάσουν,  που η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου θέλει  να περάσει με κατεπείγουσες διαδικασίες,  από την Βουλή, σαν τον κλέφτη. 
Ο κάθε βουλευτής έχει  την προσωπική του ευθύνη απέναντι  στους εργαζόμενους και τον λαό.
Κανένας βουλευτής, στο όνομα καμιάς πειθαρχίας  δεν ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ,  ΟΎΤΕ ΕΧΕΙ ΤΟ  ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ψηφίσει την σφαγή των δικαιωμάτων του λαού.

Όταν ο λαός δείξει  το μπόϊ του καμία Δύναμη δεν μπορεί να τον σταματήσει. Θα σαρώσει όλα τα εμπόδια , την κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου και την Τρόϊκα.»
                                                                                                                                                    
Γραφείο Τύπου
της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου