Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή του Δημάρχου Πύλης στο Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο»


Επανερχόμαστε, στο θέμα που μας αφορά για την εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας του Δήμου Πύλης Τρικάλων και αφορά την παραμονή του παραρτήματος του ΙΚΑ στην περιοχή.









Κύριε Διοικητά
Εκφράζοντας ταυτόχρονα τις απόψεις και τις σκέψεις των φορέων του Δήμου μας, σε κοινή σύσκεψη με το σύλλογο εργαζομένων του νομού, εκφράστηκε από κοινού το αίτημα να συμπεριληφθεί στο σχεδιασμό και στον καταρτισμό του νέου οργανογράμματος του ΙΚΑ στο νομό μας, η ίδρυση Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η παρουσία του γραφείου κρίνεται απαραίτητη για τους λόγους που και στο παρελθόν θεωρήθηκε αναγκαία η ίδρυση του παραρτήματος για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Εκτιμούμε ότι γνωρίζετε πολύ καλά την περιοχή μας. Το 82% του Δήμου μας καλύπτεται από ημιορεινές και ορεινές περιοχές. Δυσκολία στην πρόσβαση, μεγάλο το κόστος λόγω μετακίνησης σε δυσπρόσιτο οδικό δίκτυο, έλλειψη καθημερινής συγκοινωνίας, μεγάλος ο κύκλος των εργασιών και της δραστηριότητας του γραφείου, μεγάλος ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός, κυρίως τουριστικών επιχειρήσεων, δασεργατών και οικοδομικών δραστηριοτήτων, ελάχιστο έως ανύπαρκτο κόστος λειτουργίας, μιας και ο δήμος θα παραχωρήσει δωρεάν το χώρο στέγασης του εν λόγω γραφείου.

Κατόπιν όλων αυτών θεωρούμε αδιανόητο να μην επικρατήσει η στοιχειώδης λογική, στην ανάγκη ύπαρξης του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης.

      Κ. Διοικητά
Οφείλω να σας διαβεβαιώσω και να σας επισημάνω, ότι ο κόσμος στην περιοχή μας μέσω των κοινωνικών και οικονομικών φορέων, είναι ανάστατος και βρίσκεται σε οριακές καταστάσεις κάτω υπό την άσκηση αναίτιων και εσφαλμένων αποφάσεων υπηρεσιακών παραγόντων.

Πιστεύουμε όλα όσα έχουν συντελεσθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα με τις λαθεμένες αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης, έχουν δημιουργήσει σημαντικά επιπλέον οικονομικά προβλήματα στους κατοίκους της περιοχής μας.

Η συνεχής αφαίμαξη και κατάργηση υπηρεσιών από την περιφέρεια της χώρας και ιδιαίτερα του Δήμου μας, μέσω του σχεδιασμού επί χάρτου των “κολεγιόπαιδων” που σας εισηγούνται τέτοιες λύσεις, έχουν αποδιοργανώσει στην κυριολεξία την τοπική μας κοινωνία. Μία κοινωνία που ενώ είχε την οντότητά της κινδυνεύει να καταρρεύσει στο βωμό των αριθμών, εις βάρος των πολιτών της,  με την αφαίμαξη των υπηρεσιών που εισηγούνται.

Με την ελπίδα ότι θα εξετάσετε το θέμα με ιδιαίτερη προσοχή, ευελπιστούμε στην ύπαρξη τουλάχιστον του Γραφείου Κοινωνικής Ασφάλισης στο Δήμο Πύλης.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Ο Δήμαρχος Πύλης


Κων/νος Δ. Κουφογάζος


Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου