Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Μεγάλες καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας στο Δήμο Φαρκαδόνας.


Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων







Θέμα: Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες και τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν υποστεί αγρότες στην περιοχή της Φαρκαδόνας σε φυτικό και  ζωικό κεφάλαιο.

   
Συγκεκριμένα ζημιές σημειώθηκαν σε ποιμνιοστάσια και κτηνοτροφικές μονάδες στη Φαρκαδόνα και σε σταυλικές εγκαταστάσεις στο Ζάρκο από την υπερχείλιση των αρδευτικών καναλιών. Εκτός από τις εγκαταστάσεις, ζημιές σημειώθηκαν και στο ζωικό κεφάλαιο.
   
Ζημιές προκλήθηκαν επίσης και στις θερμοκηπιακές μονάδες στη Δημοτική Ενότητα Πελινναίων. Θερμοκήπια στη Νομή, τη Φανερωμένη και τα Σερβωτά υπέστησαν υλικές ζημιές και έρχονται να προστεθούν σ’ εκείνες που προκλήθηκαν από το χιονιά της περασμένης εβδομάδας.
   
Οι αγρότες της περιοχής βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς βλέπουν τις περιουσίες τους απροστάτευτες να καταστρέφονται από τις βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες εξ’ αιτίας της ανεπαρκούς υποδομής. 
   
Για μια ακόμα φορά η ευρύτερη περιοχή Φαρκαδόνας αποδεικνύεται ανοχύρωτη,   η επαναλαμβανόμενη αυτή κατάσταση, είναι αποτέλεσμα της διαχρονικής, αντιλαϊκής αντιαναπτυξιακής πολιτικής που ακολουθήθηκε από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ -Ν.Δ, και από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ σήμερα, οι οποίες εφαρμόζοντας τις επιλογές της Ε.Ε., δεν διέθεσαν τους ανάλογους πόρους για να σχεδιάσουν την αξιοποίηση και διευθέτηση των υδάτινων πόρων και την κατασκευή των απαραίτητων έργων υποδομής στην περιοχή.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο κ. Υπουργός,
Τι μέτρα θα λάβει η Κυβέρνηση για να αποζημιωθούν άμεσα, για το σύνολο των ζημιών, όλοι όσοι επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες καθώς και για την άμεση και πλήρη αποκατάσταση όλων των καταστροφών.
Αν πρόκειται να διατεθούν όλοι οι αναγκαίοι πόροι για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής για την προώθηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπλημμυρικών υποδομών, φραγμάτων, αρδευτικών, εγγειοβελτιωτικών κ.α. έργων

Οι βουλευτές

Αντώνης Σκυλλάκος
Αποστόλης Νάνος

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου