Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Συγγραφή Μαθηματικού περιοδικού από Τρικαλινούς Μαθηματικούς


Η πρώτη συνάντηση όσων ενδιαφέρθηκαν, έγινε στις 6 Ιουνίου 2011 όπου υπήρξε ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Παραρτήματος Τρικάλων Στέλιο Αμπράζη.









Στη συνέχεια κατόπιν γνωστοποίησης των 7 μαθηματικών ενοτήτων που ήταν προς συγγραφή και δήλωσης προτίμησης των μαθηματικών, διαμορφώθηκαν οι αντίστοιχες ομάδες.

Έτσι, 23 Τρικαλινοί μαθηματικοί εργάστηκαν, εντός της ομάδας που συμμετείχαν, ώστε να προκύψει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι εργασίες παραδόθηκαν όλες σε ηλεκτρονική μορφή στη Συντακτική Επιτροπή, τις πρώτες μέρες του περασμένου Σεπτεμβρίου όπως ήταν το χρονοδιάγραμμα.

Τελικά, κατόπιν ελέγχου και κρίσης, δημοσιεύτηκαν όλες οι εργασίες.

Τα τεύχη του περιοδικού «Ευκλείδης Β΄» διαβάζονται από περίπου 15.000 Μαθηματικούς αλλά και από επίσης χιλιάδες μαθητές των Λυκείων όλης της χώρας. Τις μέρες αυτές το 82ο τεύχος διακινείτε σε μαθητές και σε μαθηματικούς σε όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Αμπράζης, ανέφερε: «Αναλάβαμε μία πρωτοβουλία συλλογικής συγγραφικής δράσης που αρχικά ίσως να φάνταζε δύσκολη. Και τούτο, γιατί από εμάς δεν είχε ξαναγίνει παρόμοια προσπάθεια. Τον τελευταίο καιρό ανυπομονούσαμε να κρατήσουμε στα χέρια μας και να ξεφυλλίσουμε το δημιούργημά μας. Τελικά όλα πήγαν καλά. Και οι επτά εργασίες είχαν αρκετά θετικές κρίσεις από τη Συντακτική Επιτροπή. Ο κόπος μας έπιασε τόπο. Πιστεύω πως αυτή η ποιοτική και συνεργατική δουλειά των εικοσιτρειών συναδέλφων έχει αρκετά θετικό αντίκτυπο στην τοπική εκπαιδευτική κοινωνία αλλά και όχι μόνο. Ευχαριστώ την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία για τη δυνατότητα που μας έδωσε καθώς και τους συναδέλφους μου που συμμετείχαν σ’ αυτή τη δημόσια διατύπωση μαθηματικού λόγου».

Οι συγγραφικές ομάδες των Τρικαλινών Μαθηματικών που ανέλαβαν τα 7 Μαθηματικά αντικείμενα προς συγγραφή είναι οι ακόλουθες:

Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ    ΤΡΙΩΝΥΜΟ(ΑΛΓΕΒΡΑ)
ΚΑΤΣΑΡΟΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ                                                                    
ΖΩΓΡΑΦΟΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ
ΚΥΤΙΠΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ


Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ    ΠΑΡΑΛ/ΜΑ  – ΤΡΑΠΕΖΙΑ (ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ)
ΑΜΠΡΑΖΗΣ  ΣΤΕΛΙΟΣ
ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ  ΜΑΡΙΑ
ΛΥΜΠΙΚΗΣ  ΑΡΙΣΤΙΔΗΣ
ΤΑΜΠΑΚΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ    ΕΥΘΕΙΑ – ΚΥΚΛΟΣ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ)   
ΓΚΟΓΚΟΣ  ΣΩΚΡΑΤΗΣ
ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ  ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΣΚΥΛΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΒΑΣΙΛΗΣ

Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ    ΠΟΛΥΩΝΥΜΑ (ΑΛΓΕΒΡΑ)
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ  ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΚΟΓΙΑΝΝΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ
ΧΑΣΙΩΤΗΣ  ΕΥΘΥΜΙΟΣ
ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Β΄ ΛΥΚΕΙΟΥ    ΜΕΤΡΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ – ΕΜΒΑΔΑ (ΓΕΩΜΕΤΡΙΑ)
ΚΟΡΤΙΚΗ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΚΟΥΤΣΟΓΟΥΛΑ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΡΟΥΣΣΑ  ΜΑΡΙΑ
ΕΥΘΥΜΙΟΥ  ΓΕΩΡΓΙΑ
ΖΑΦΕΙΡΗ  ΜΑΡΙΑ

Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ    ΟΡΙΑ – ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ (ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ)  
ΔΗΜΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΤΗΛΑΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

Γ΄ ΛΥΚΕΙΟΥ    ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ (ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ)  
 ΜΗΤΣΙΑΔΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΖΗΣΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου