Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Αποτελέσματα αγώνων 1000 μέτρων για παιδιά 8-13 ετών του «5ου Ημιμαραθωνίου Θανάσης Σταμόπουλος»


Ήταν ένας παράλληλος αγώνας στα πλαίσια του  «5ου Ημιμαραθωνίου Θανάσης Σταμόπουλος» ο οποίος διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Δρομέων Τρικάλων και υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα της σχολής ΤΕΦΑΑ και την επίβλεψη του καθηγητή Φυσικής Αγωγής κ. Θανάση Ζαλαβρά. Να σημειώσουμε εδω ότι ειδικός χορηγός του αγώνα των παιδιών ήταν το παιδικό κατάστημα Pepperino.







Ο αγώνας των 1000 μέτρων για παιδιά την Κυριακή 18 Μαρτίου στο κέντρο των Τρικάλων έδωσε μία ξεχωριστή νότα γιορτής και ζωντάνιας στην πόλη μας, σημειώνοντας ομολογουμένως μεγάλη επτυχία.


Συνολικά συμμετείχαν και τερμάτισαν 244 παιδιά, εκ των οποίων 137 αγόρια και 107 κορίτσια. Στον διπλανό πίνακα παραθέτουμε την κατανομή των παιδιών ανά φύλο και ηλικιακή κατηγορία.

Πρώτος στη γενική κατάταξη και στα αγόρια 12-14 ετών τερμάτισε ο Μιχάλης Κατσιάμπας (5ο  Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων), ενώ στα κορίτσια 12-14 ετών πρώτευσε η Τζίνα Πλέντζα του Γυμναστικού Συλλόγου Τρικάλων. Αντίστοιχα στην μικρότερη κατηγορία 8-11 ετών, πρώτος στα αγόρια ήταν ο Κων/νος Κοθράς (Γ.Σ.Τρικάλων) και στα κορίτσια η Στεφανία Μπάκου (1ο Δ.Σ.Τρικάλων).

Στον αγώνα συμμετείχαν ομαδικά πολλά από τα Δημοτικά Σχολεία αλλά και ιδιωτικά εκπαιδευτήρια του νομού. Τις περισσότερες συμμετοχές (31 παιδιά) είχε το 10ο Δ.Σ. Τρικάλων, ενώ την καλύτερη ομαδική επίδοση πέτυχε το 5ο Δ.Σ. Τρικάλων.

Τα δύο αυτά σχολεία επιβραβεύθηκαν για την μαζική συμμετοχή και την ομαδική επίδοση αντίστοιχα. Εκπροσωπώντας τον σύλλογο δρομέων Τρικάλων, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των αγώνων Νίκος Οικονομίδης και ο Υπεύθυνος Γραμματείας και Αποτελεσμάτων του αγώνα Χρήστος Καρακίτσιος επισκέφτηκαν τα παραπάνω δημοτικά για τις βραβεύσεις. Έτσι παραδόθηκε κύπελλο  για την καλύτερη ομαδική επίδοση στους μαθητές του 5ου Δημοτικού, οι οποίοι μόλις τους ανακοινώθηκε το πανηγύρισαν δεόντως.

 Στην συνέχεια η αποστολή του συλλόγου επισκέφτηκε το 10ο  Δημοτικό όπου παρέδωσε την τιμητική πλακέτα πολυπληθέστερης συμμετοχής  στην διεύθυνση του σχολείου. Και εκεί τα παιδιά το χάρηκαν με την ψυχή τους ενώ υποσχέθηκαν του χρόνου να συμμετέχουν ακόμα περισσότερα. Άλλωστε σημασία στον αθλητισμό έχει η συμμετοχή και όχι μόνο η νίκη. Οι άνθρωποι του συλλόγου Δρομέων Τρικάλων το γνωρίζουν καλά γι’ αυτό και πάντα φροντίζουν να επιβραβεύουν την συμμετοχή.
Πρωτοβουλίες σαν κι αυτή προωθούν τον αθλητισμό πράγμα που σε αυτές τις ηλικίες είναι πολύ σημαντικό μιας και μόνο κέρδος μπορεί να αποφέρει στα παιδιά. Ο αθλητισμός βοηθά ένα παιδί από μικρή ηλικία να έχει υπομονή, πειθαρχία και να προετοιμάζεται κατάλληλα για να πετυχαίνει τους στόχους του.

Η εκδήλωση λοιπόν του συλλόγου Δρομέων Τρικάλων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία μιας και με την βοήθεια και των ΤΕΦΑΑ κατάφερε να κάνει τον αθλητισμό πραγματική γιορτή. Τα χαμόγελα και οι παιδικές φωνές που γέμισαν την κεντρική πλατεία είναι το κίνητρο για να ανανεώσουμε το ραντεβού μας για τον επόμενο αγώνα με περισσότερες ακόμα συμμετοχές. ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΠΑΙΔΙΑ!!!

Ολοκληρωμένα τα  αποτελέσματα γενικής κατάταξης και κατηγοριών μπορείτε να τα δείτε στο site του αγώνα  http://www.stamhalfmarathon.org/

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου