Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Οι εκδηλώσεις στα Τρίκαλα για την 25η Μαρτίου


Το πρόγραμμα
Την Παρασκευή 23 Μαρτίου θα ξεκινήσουν οι εορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη των Τρικάλων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821.









Σύμφωνα με το πρόγραμμα στις 11.30 π.μ. θα γίνει προσκύνημα μαθητών και μαθητριών των σχολείων στο μνημείο Ηρώων στη ΣΜΥ, ενώ στεφάνια θα καταθέσουν τα ΤΕΦΑΑ, το τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, η Επαγγελματική Σχολή Βοηθών Νοσηλευτών, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Στη συνέχεια στις 12.30 μ. θα ακολουθήσει ομιλία σε όλους τους υπαλλήλους της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων στο χώρο του κτιρίου από τον κ. Αγαθοκλή Αζέλη, διδάκτωρ Φιλοσοφίας καθηγητή φιλόλογο του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων με τίτλο «η επέτειος της επανάστασης της 25ης Μαρτίου 1821, ως αφόρμηση αναστοχασμού και προβληματισμού για τα σύγχρονα προβλήματα του Ελληνισμού».

Την ημέρα της 25ης Μαρτίου, στις 11 το πρωί θα γίνει η επίσημη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιος. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί μέσα στον Ιερό Ναό ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Αλεξάνδρα Χιώτη, διδάκτωρ Γλωσσολογίας, καθηγήτρια φιλόλογο του Μουσικού Σχολείου με τίτλο «ο απόηχος του 1821 στον 21ο αιώνα».

Στις 11.30 π.μ. θα αναπεμφθεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια κατάθεση στεφανιών στο Ηρώο Πεσόντων, στη ΣΜΥ.

Τέλος οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν, στις 12 το μεσημέρι, με την καθιερωμένη παρέλαση μπροστά από τους επισήμους στο χώρο της κεντρικής πλατείας.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου