Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Μήνυμα της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Η  ΝΕ Τρικάλων  του ΚΚΕ χαιρετίζει τις γυναίκες της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, τις αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες, τις νέες, τις μετανάστριες.






Αποδίδει τιμή στις γυναίκες που αντιστέκονται σθεναρά στις δυσκολίες της ανισότιμης ζωής τους, απεργούν με τα σωματεία τους, παίρνουν μέρος στις δραστηριότητες, στις κινητοποιήσεις τους και σε αυτές των αγωνιστικών γυναικείων οργανώσεων, μετέχουν στις λαϊκές επιτροπές, στις επιτροπές αγώνα, δίνουν το παρόν στην πάλη κατά των χαρατσιών και της άδικης φορολογίας, στέκονται στο πλευρό των απεργών ανδρών και παιδιών τους, τους δίνουν δύναμη και κουράγιο, υιοθετούν συνθήματα αντίστασης, ανυπακοής και απειθαρχίας στους άδικους αντιλαϊκούς νόμους.

Τιμά τις νέες μητέρες που παρά την έλλειψη ελεύθερου χρόνου ρίχνονται στον αγώνα για τα δικαιώματα των παιδιών τους, για κάλυψη όλων των αναγκών σε παιδικούς σταθμούς, διεκδικούν δωρεάν σύγχρονη παιδεία και υγεία για την οικογένειά τους, τις μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών που δίνουν ηρωικά τη μάχη της ζωής, διεκδικώντας όλα τα δικαιώματα που ανήκουν σ’ αυτές και τα παιδιά τους.

***
Η  Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας βρίσκει γυναίκες και άνδρες της λαϊκής οικογένειας αντιμέτωπους με μια βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματά τους από την αστική τάξη, τα κόμματά της και την ΕΕ. Είναι επίθεση που ξεπερνά κάθε προηγούμενο.
Το καπιταλιστικό σύστημα ένα πράγμα μόνο μπορεί να δώσει: φτώχεια, ανισοτιμία, σχετική και απόλυτη εξαθλίωση για τη μεγάλη πλειοψηφία αυτών που παράγουν τον κοινωνικό πλούτο.

Οι περισσότεροι από τους βάρβαρους νόμους στο όνομα της κρίσης και προς χάριν της κερδοφορίας είναι ίδιοι για άνδρες και γυναίκες. Όμως στην πράξη μετατρέπονται σε διπλό ασφυκτικό βάρος για τις γυναίκες, τις αντιμετωπίζουν ως εργαζόμενες για μερικό, συμπληρωματικό μισθό στην οικογένεια. Αναπαράγουν αναχρονιστικές αντιλήψεις για την ισοτιμία των δύο φύλων, για τη «συνευθύνη» στις οικογενειακές υποχρεώσεις.
Το «κούρεμα» του χρέους, τα συνεχή μνημόνια, οι εφαρμοστικοί νόμοι, όχι μόνο δεν φέρνουν ανάπτυξη προς όφελος της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και της υπαίθρου, αλλά δημιουργούν τις προϋποθέσεις μιας πάμφθηνης εργατικής δύναμης για την αύξηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου και συνεπώς της φτώχειας του λαού.

Παράλληλα μεθοδευμένα και σταθερά εδώ και χρόνια χαράζονται στρατηγικές και εφαρμόζονται πολιτικές από την ΕΕ, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα του κεφαλαίου για τη δήθεν ισότητα των δυο φύλων που εντείνουν την ανισοτιμία των γυναικών, αφαιρούν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζόμενων γυναικών, όπως είναι η κατάργηση της πενταετούς διαφοράς στη συνταξιοδότηση των γυναικών, η άρση της απαγόρευσης της νυχτερινής εργασίας των γυναικών στη βιομηχανία και στη βιοτεχνία και στοχεύουν να κρατούν τις γυναίκες χειραγωγημένες και μακριά από τη δράση.

Η ΚΕ του ΚΚΕ καλεί τις εργαζόμενες, τις νέες γυναίκες να απορρίψουν τους ωμούς εκβιασμούς συγκυβέρνησης, τρόικας και ΕΕ, να πιστέψουν στη δύναμή τους. Μαχητικά να σταθούν απέναντι στα μεγάλα προβλήματα και τις οξυμμένες αντιθέσεις του κεφαλαίου που για να λυθούν μπορεί να φτάσουν μέχρι τον πόλεμο, τις πολεμικές συγκρούσεις και επεμβάσεις.

Οι γυναίκες, εργατοϋπάλληλοι, άνεργες, μισοάνεργες, αυτοαπασχολούμενες στην πόλη και στην ύπαιθρο, να μην αποδεχτούν την αντεργατική-αντιλαϊκή επίθεση. Δεν είναι δικό τους δημιούργημα το χρέος και το έλλειμμα.
 
Το ΚΚΕ καλεί τις γυναίκες του λαού μας που δέχονται αυτή την πρωτόγνωρη ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματά τους να οργανωθούν στα σωματεία τους, στις επιτροπές αγώνα, στους συλλόγους του γυναικείου κινήματος με αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στις λαϊκές επιτροπές. Να συμμετέχουν αποφασιστικά στις συνελεύσεις, στις εκδηλώσεις, στους κοινούς αγώνες που αναπτύσσονται από τη συμμαχία των κοινωνικών δυνάμεων που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ), την Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματικών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΠΑΣΕΒΕ), την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ).

Να παλέψουν για την ανατροπή της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και μέσα από τις εκλογές που άμεσα πρέπει να διεξαχθούν, να συμβάλλουν στο βάθεμα του ρήγματος που έχει ανοίξει στο πολιτικό σύστημα της χώρας. Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους «αριστερά» και «δεξιά» σπέρνουν αυταπάτες και συγχύσεις για λύσεις εντός των τειχών του συστήματος και της ΕΕ. Να ενισχύσουν το ΚΚΕ. Η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος στην προοπτική, στη δυνατότητα να οργανωθεί η παραγωγή και η οικονομία με στόχο την ικανοποίηση των εργατικών και λαϊκών αναγκών.

Συμπόρευση με το ΚΚΕ σημαίνει εργατική - λαϊκή δύναμη για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, την κοινωνικοποίησή τους, για πλήρη - μονομερή διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.

Καλούμε τις γυναίκες που δέχονται μαζί με τις οικογένειές τους τα πιο μεγάλα πλήγματα, να οργανωθούν στο μέτωπο αντεπίθεσης, να παρεμποδίσουν τα νέα μέτρα ώστε να μην περάσουν στη ζωή, να επιβάλλουν με τη δύναμη τους μέτρα ανακούφισης.

Οι αγώνες μας δεν περιορίζονται μόνο στην άμυνα, ή στην προσπάθεια να επιβληθούν κάποια θετικά μέτρα ανεπαρκή και προσωρινά. Πρέπει να κατευθύνονται στην κοινωνία της εργατικής, λαϊκής εξουσίας και οικονομίας που θα καταργήσει μαζί με την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και την ανισότητα και αδικία σε βάρος των γυναικών.
Η συμπαράταξη  και η κοινή δράση με το ΚΚΕ είναι η ελπίδα και η ευθύνη της κάθε γυναίκας που δοκιμάζεται.


ΤΡΙΚΑΛΑ –Μάρτης 2012                             ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου