Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Πρόγραμμα χρηματοδότησης της πρωτογενούς παραγωγικής διαδικασίας για αγορά εφοδίων ζητά η Σούλα


Ερώτηση προς τους Υπουργoύς Οικονομικών και  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατέθεσε η Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Τρικάλων, Σούλα Μερεντίτη,  την Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012, με θέμα «Ενίσχυση του Αγροτικού τομέα ».





Το πλήρες κείμενο της ομιλίας έχει ως εξής : 

«Τα προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που παράγονται σήμερα στην Ελλάδα δεν επαρκούν για τις ανάγκες των κατοίκων της χώρας μας. Επιπλέον έχουμε αλματώδη αύξηση της ανεργίας των νέων, και όχι μόνο, κυρίως στα αστικά κέντρα.

Κάθε μέρα ολοένα και περισσότεροι πολίτες εγκαταλείπουν τις μεγάλες πόλεις και επιστρέφουν στην ύπαιθρο λόγω της κρίσης, σκεπτόμενοι σοβαρά να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα.

Γι’ αυτό μπορεί και πρέπει να ενισχυθεί ο αγροτικός τομέας, ώστε να παροτρύνουμε και να στηρίξουμε την ενασχόληση των νέων με τον αγροτικό τομέα για να συμβάλλει έτσι αποτελεσματικά στην επανεκκίνηση της οικονομίας της χώρας και να έχουμε ταυτόχρονα μείωση της ανεργίας.

Γι’ αυτό εκτιμώ ότι πρέπει να δημιουργηθεί άμεσα, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, ένα πρόγραμμα χρηματοδότησης της πρωτογενούς παραγωγικής διαδικασίας για αγορά εφοδίων ( σπόρια, λιπάσματα κ.α.), ώστε να δώσουμε αναπτυξιακή ώθηση σ’ αυτές τις προσπάθειες.

Κατόπιν τούτων σας ερωτώ:

• Σκοπεύετε να λάβετε άμεσα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση ενίσχυσης της παραγωγικής διαδικασίας, σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ ;»
       
( Από το πολιτικό γραφείο Σούλας Μερεντίτη  )

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου