Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Συνεχίζεται η κοροϊδία της αγροτιάς με τη διανομή της αγροτικής γης


Συνεχίζει την κοροϊδία της αγροτιάς η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με τη διανομή αγροτικής γης.






Άλλη μια φιέστα στήθηκε στην Καβάλα για να μοιραστούν σε 9 δικαιούχους 21 αγροτεμάχια συνολικής έκτασης 181 στρεμμάτων. Δηλαδή, κατά μέσο όρο 20 στρέμματα έκαστος.

 Η αρχή έγινε τον περασμένο Δεκέμβρη, όπου είχαν διανεμηθεί 180 στρέμματα σε 11 αγροτοκτηνοτρόφους. Και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Δριβελέγκας βγήκε από την Καβάλα χτες να δηλώσει, χωρίς να ντρέπεται, ότι «η διαδικασία διανομής δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης είναι δυναμική και θα συνεχιστεί»...

Όμως, το θέμα είναι πως η ενοικίαση κάποιων εκτάσεων αγροτικής γης και βοσκοτόπων με φτηνό τίμημα δεν αποτελεί τη διέξοδο για τη χώρα. Η ολέθρια πολιτική των κυβερνώντων σε βάρος της φτωχομεσαίας αγροτιάς δε διορθώνεται με εξαγγελίες και φιέστες ενοικίασης δημόσιας αγροτικής γης. Δεν πρόκειται, ουσιαστικά, να λυθεί κανένα πρόβλημα. Δεν πρόκειται να δοθεί έτσι προοπτική αγροτικής ανάπτυξης.

Η αγροτιά στενάζει, εξαιτίας της ολέθριας πολιτικής της ΕΕ, της ΚΑΠ, του ΔΝΤ, του μνημονίου, και οδηγείται εκτός αγροτικής παραγωγής, αφού οι τιμές παραγωγού κατρακυλούν, η παραγωγή μένει απούλητη και το κόστος παραγωγής όλο και αυξάνεται, ενώ τα χαράτσια διαδέχονται το ένα το άλλο. Η πολιτική διανομής δημόσιας αγροτικής γης δε σημαίνει ότι εξασφαλίζει δουλειά και εισόδημα στους μικρούς και φτωχούς αγρότες, στους ακτήμονες και στους ανέργους. Δε σημαίνει ότι εξασφαλίζονται οι λαϊκές ανάγκες.

Οι μικρομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι, είτε νοικιάσουν φτηνή αγροτική γη είτε όχι, δεν μπορούν να επιβιώσουν γιατί δε λαμβάνονται μέτρα: Για εγγυημένες τιμές παραγωγού και επιδοτήσεις που θα διασφαλίζουν βιώσιμο εισόδημα.

Για μείωση του κόστους παραγωγής. Για προστασία της εγχώριας παραγωγής από τις αθρόες εισαγωγές. Μάλιστα, στη χώρα μας, υπάρχουν ακαλλιέργητα περίπου 3 εκατ. στρέμματα, γιατί δε συμφέρει στους αγρότες να καλλιεργήσουν, αφού δε βγάζουν βιώσιμο εισόδημα.

Τάκης Κουτσογιάννης ,
μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ
και Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Τρικάλων.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου