Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Έναρξη του Εκπαιδευτικού Προγράμματος της ΛΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων «Η φωτιά. Τσαφ και άναψε;» στο Μύλο Ματσόπουλου, Τρίκαλα.


Το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΛΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων «Η φωτιά. Τσαφ και άναψε;», πρόκειται να υλοποιηθεί από το Μάρτιο μέχρι το τέλος Mαϊου-2012 στο Μύλο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα.






Το πρόγραμμα είναι διάρκειας 1.30 ώρας και απευθύνεται σε σχολικές ομάδες της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και του Γυμνασίου και Λυκείου (μέχρι 40 μαθητές/τριες σε κάθε πρόγραμμα). Προσφέρεται ένα πρόγραμμα κάθε 15 μέρες, κάθε δεύτερη Παρασκευή, 9.00-10.30 π.μ. για σχολικές ομάδες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και 11.30 π.μ-1.00 μ.μ. για σχολικές ομάδες της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα, οι μαθητές/τριες θα μάθουν για τις μεθόδους και τις τεχνικές ανάματος της φωτιάς με μη σύγχρονα μέσα και θα ανακαλύψουν το ρόλο της Πειραματικής Αρχαιολογίας στην αναζήτηση του παρελθόντος. Στο τέλος του προγράμματος, θα προσπαθήσουν να ανάψουν οι ίδιοι φωτιά χρησιμοποιώντας τα πειραματικά αντικείμενα.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 24310 – 33597, καθημερινά 8.30-9.30 π.μ., κ. Μάνο. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη.
Ο αριθμός των προγραμμάτων που θα προσφερθούν είναι περιορισμένος. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου