Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Η Σούλα Μερεντίτη για τα προβλήματα των αγροτών


Την ανάγκη λήψης μέτρων ενίσχυσης της παραγωγικής διαδικασίας ανέπτυξε η κα Σούλα Μερεντίτη με επίκαιρη ερώτησή της  προς τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δριβελέγκα







... επαναφέροντας στην ολομέλεια της Βουλής τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός τομέας λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.

Η κα Μερεντίτη μιλώντας σε υψηλούς τόνους στη Βουλή τόνισε: «Δώστε στους αγρότες τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν, βοηθήστε τους  να αντιμετωπίσουν τα τεράστια προβλήματα επιβίωσης λόγω της υπέρμετρης ανόδου του κόστους παραγωγής, της αύξησης του Φ.Π.Α., σε εφόδια, λιπάσματα, ζωοτροφές, πετρέλαιο και ρεύμα.

Στη συνέχεια της ομιλίας της αναφέρθηκε στο παράδειγμα του Ελευθέριου Βενιζέλου, που σχεδόν 90 χρόνια πριν, κλήθηκε να σώσει τη χώρα προσφέροντας στους πρόσφυγες γη, ένα αλέτρι και λίγα σπόρια για να καλλιεργήσουν. Η πολιτεία, τότε, είχε όραμα και ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και οι πρόσφυγες είχαν διάθεση να αξιοποιήσουν τα εφόδια που τους δόθησαν. Καλλιέργησαν, λοιπόν, και σώθηκαν τόσο οι ίδιοι, όσο και η χώρα.

«Αυτό το παράδειγμα περισσότερο από ποτέ πρέπει να αποτελεί τον οδηγό μας για να βρούμε λύσεις, γιατί οι αγρότες μπορούν, οι νέοι άνθρωποι τολμούν και εμείς πρέπει να είμαστε δίπλα τους. Βαθιά και σταθερή πεποίθησή μου είναι ότι ο αγροτικός τομέας  στήριξε και μπορεί να στηρίξει την ελληνική οικονομία. Ο αγροτικός τομέας μπορεί να αποτελέσει το καράβι που θα οδηγήσει τη χώρα μας με ασφάλεια στη στεριά».


Τρίκαλα, 27 Μαρτίου 2012

(από πολιτικό γραφείο Σούλας Μερεντίτη)



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου