Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Στην Αθήνα θα ψάξουν για το δίκιο τους οι Τρικαλινοί δικαιούχοι των εργατικών κατοικιών της Σωτήρας


Στην Αθήνα θα βρεθεί τις επόμενες μέρες αντιπροσωπεία του Δήμου Τρικκαίων, των δικαιούχων των εργατικών κατοικιών της Σωτήρας και του Εργατικού Κέντρου, όπως συμφωνήθηκε στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση των 168 δικαιούχων, προκειμένου να έχουν συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΕΚ.







Στόχος είναι να υπάρξει ενημέρωση σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τα σπίτια. Το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και είναι διάχυτη η ανησυχία των δικαιούχων για την παράδοσή τους.

Για το σκοπό αυτόν τα μέλη της επιτροπής αγώνα για τις εργατικές κατοικίες της Σωτήρας είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Τρικκαίων προκειμένου να ενημερωθούν για τη συνάντηση που είχε στις 23 Φεβρουαρίου με την πρόεδρο του ΟΕΚ κ. Κωττίδου, στην οποία ήταν παρόντες και οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Κολότσιος και Τσιάνας. Ο κ. Λάππας εμφανίστηκε καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά στο θέμα των εργατικών κατοικιών για τις οποίες, όπως είπε, απέσπασε τη δέσμευση της κ. Κωττίδου ότι το έργο θα συνεχιστεί κανονικά.

Όπως ανέφερε ο κ. Λάππας η δημοτική αρχή ανέλαβε τη δέσμευση της ολοκλήρωσης του αποχετευτικού αγωγού, οι εργασίες για τον οποίο εκτιμώνται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί σε ένα δίμηνο. Στη συνάντηση υπήρξε δέσμευση της κ. Κωττίδου ότι οι εργασίες θα είναι παράλληλες κι έτσι εντός του επόμενου διμήνου θα ολοκληρωθεί και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, ώστε κατόπιν τα σπίτια να παραδοθούν στους δικαιούχους.

Οι δικαιούχοι μετά και την ενημέρωση που είχαν από τον κ. Λάππα θεωρούν ότι έχει γίνει ένα θετικό βήμα για την απεμπλοκή του όλου θέματος, όμως, όπως επισημαίνουν τα μέλη της επιτροπής αγώνα, θα κινηθούν με πιέσεις προς κάθε κατεύθυνση προκειμένου να μην έχουν τη χαλαρή αντιμετώπιση που είχαν μέχρι σήμερα και να πάρουν επιτέλους τα σπίτια.

Ενημέρωση μέσω ίντερνετ

Να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι έχουν δημιουργήσει λογαριασμό στο facebook ώστε να μπορούν να ενημερώνονται και να ανταλλάσσουν απόψεις. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στις συζητήσεις και να καταθέτουν τις απόψεις τους αρκεί να αποστείλουν αίτημα φιλίας στη σελίδα του facebook “Εργατικές Κατοικίες Σωτήρα”.

Επίσης, οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνεί με την επιτροπή αγώνα για τις εργατικές κατοικίες Σωτήρας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: ergatikesswthras@yahoo.gr



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου