Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ «Η Άνοιξη»


Συνεχίζονται οι ενημερωτικές συσκέψεις και περιοδείες της ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη» ενόψει του συλλαλητηρίου στο ΚΙΛΕΛΕΡ.






 Η Ομοσπανδία καλεί τους  μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους να τιμήσουν αγωνιστικά  τον ξεσηκωμό  των κολίγων ενάντια στους τσιφλικάδες πριν 102 χρόνια στο ΚΙΛΕΛΕΡ.


Επίσης η ΟΑΣΤ αποφάσισε να πραγματοποιηθούν συσκέψεις για τα προβλήματα των αγροτών και τη συμμετοχή τους στο Κιλελέρ.
-Το  περασμένο Σάββατο και τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν συσκέψεις αγροτών στη Φαρκαδόνα  και τα Τρίκαλα
 Σήμερα Τετάρτη 14 Μάρτη  θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη  στο Μεγαλοχώρι ,στις 7μμ στο ουζερί «Μπαρμπα-μιχάλης», καθώς και περιοδεία στα χωριά του πρώην δήμου Παλιοκάστρου.
-Την Πέμπτη 15 Μάρτη ,στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην ΑΤΕ και στον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ.Μιχαλάκη  διεκδικώντας:
-Να διαγραφούν τα χρέη των φτωχών αγροκτηνοτρόφων
-Να καταργηθεί ο ανατοκισμός σε όλα τα δάνεια
-ΝΑ χορηγηθούν άτοκα δάνεια για τη νέα καλλιεργητική περίοδο
-Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ. Απαγόρευση με νόμο κάθε κατάσχεσης και πλειστηριασμού κατοικίας και αγροτικής εκμετάλλευσης με αντικειμενική αξία 300.000 € , με διαγραφή χρεών από τόκους και πάγωμα πληρωμών για όσο διαρκεί η κρίση.
-Την Παρασκευή 16 Μάρτη , στο Ζάρκο ,στις 10:30  το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αγροτών στο κατάστημα «Νικατσιός»(πάνω στην Εθνική οδό Τρικάλων-Λάρισας)
Το συλλαλητήριο στο ΚΙΛΕΛΕΡ  θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Μάρτη ,στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο του μνημείου. Για το σκοπό αυτό η ΟΑΣΤ  θα ναυλώσει λεωφορεία που θα αναχωρήσουν από την οδό Β.Τσιτσάνη(δίπλα στο ποτάμι), ώρα 9:30πμ.

 Το ΔΣ της ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη»



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου