Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ανοικτή επιστολή Μπάμπη Δεληλίγκα στον Αντώνη Σαμαρά


Σεβαστέ πρόεδρε… η πολιτική δε χρειάζεται «εγωισμούς» και λεονταρισμούς».
Αξιότιμε κύριε πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,









Είμαι στέλεχος της παράταξης από το 1974, εκλεγμένος στην ΟΝΝΕΔ και επί σειρά ετών στη ΝΟΔΕ Τρικάλων. Παραμένω μέχρι και σήμερα στην μεγάλη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας.

Κύριε πρόεδρε, αναφέρατε ότι όταν θα έρθετε στην εξουσία και γίνετε πρωθυπουργός, θα φέρετε το «πόθεν έσχες» στους βουλευτές από το 1974 μέχρι και σήμερα. Συμφωνώ απόλυτα με την πρότασή σας και θα πρότεινα την πρόταση αυτή να την κάνετε πράξη από σήμερα! Ο λόγος;

Ακούγονται πολλά ονόματα στην Ελλάδα πρώην νομαρχών, δήμαρχων, γεν. γραμματέων υπουργείων, διοικητών ΔΕΚΟ, διευθυντών υπουργείων και πολλών άλλων που ασκούσαν εξουσία, ορισμένοι εκ των οποίων «παρακαλούσαν» να χάσει στις προηγούμενες εκλογές η Ν.Δ. για να χαθούν στη συνέχεια τα ίχνη τους.

Επειδή πάρα πολλοί από αυτούς μπήκαν στην πολιτική χωρίς «καπέλο» και έφυγαν με «μεγάλο καπέλο», οφείλετε να εφαρμόσετε το «πόθεν έσχες» τώρα. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να κάνετε ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο για τη σωτήρια της χώρας.

Κύριε πρόεδρε, αναφέρατε από το βήμα του κοινοβουλίου πως όταν θα έρθετε στην εξουσία και γίνετε πρωθυπουργός, θα βγάλετε τις «κουκούλες». Κάντε το πράξη τώρα! Μετά τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στο κέντρο της Αθήνας κατά τα οποία συνελήφθησαν κουκουλοφόροι μέσα στο Δημαρχείο των Αθηνών, δεν κάνατε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με το ποια ήταν τα «γνωστά – άγνωστα» άτομα.

 Επιτέλους ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια.
Διαγράψατε την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη διότι ψήφησε το 1ο μνημόνιο που κατά τη γνώμη σας ήταν «συννεφιά» ενώ το 2ομνημόνιο που ψηφήσατε εσείς το θεωρούσατε… ξαστεριά.

Διαγράψατε τον κύριο Σωτήρη Χατζηγάκη, ένα ιστορικό στέλεχος της παράταξης, τον μοναδικό στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας βουλευτή από το 1974 επειδή εξέφραζε «κατά καιρούς» την γνώμη του σε αρκετά θέματα… γνώμη την οποία ακολουθούσατε και εσείς αργότερα, δηλαδή ακολουθούσατε την ίδια πολιτική ενώ με γνώμονα το καλό της παράταξης, έκανε κριτική για τους στενούς σας συνεργάτες τους οποίους εγώ προσωπικά δε θα τους αποκαλέσω «σταγονίδια» αλλά «χαρτογιακάδες». Σας προτείνω λοιπόν στο στενό σας περιβάλλον να έχετε και «πολιτικά» πρόσωπα.

Σεβαστέ πρόεδρε… η πολιτική δε χρειάζεται «εγωισμούς» και λεονταρισμούς».

Με εκτίμηση

Μπάμπης Δεληλίγκας
Πρώην Αντινομάρχης ν. Τρικάλων
Πρώην Αντιδήμαρχος δ. Τρικκαίων



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου