Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Στo Αρδάνι μίλησε η Βάσω Μπακάση...


Σε σύσκεψη γυναικών στo Αρδάνι  μίλησε η Βάσω Μπακάση , μέλος της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας  του ΚΚΕ , για τις πολιτικές εξελίξεις.










Ψήφο για πανίσχυρο ΚΚΕ

Ιδιαίτερα αναφορά έκανε στις επιπτώσεις που έχει το «κούρεμα» στην υγεία του λαού, καθώς και η ίδια εργάζεται στο χώρο της υγείας και είναι εκλεγμένη στο Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.


Μεταξύ άλλων ανέφερε:   Εγκληματική είναι η ευθύνη της συγκυβέρνησης για την υγεία του ελληνικού λαού. Μετά τις άγριες περικοπές στις κρατικές δαπάνες για τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού, το έγκλημα ολοκληρώνεται με το "κούρεμα" του 70% των διαθέσιμων των νοσοκομείων που με νόμο του 1990 υποχρεωτικά καταθέτουν στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Αυτό σημαίνει πως τα δημόσια νοσοκομεία δε θα μπορούν να προμηθευτούν φάρμακα, φαγητό, αντιδραστήρες για εξετάσεις, που έχουν ανάγκη οι άρρωστοι. Δε θα μπορούν να πληρωθούν τους πενιχρούς τους μισθούς οι εργαζόμενοι στους διάφορους εργολάβους. Ήδη, αρκετοί εργαζόμενοι στους εργολάβους καθαριότητας είναι απλήρωτοι για μήνες. Δε θα μπορούν να πληρωθούν τους μισθούς τους και τις εφημερίες τους εργαζόμενοι ως επικουρικοί, αφού η μισθοδοσία τους καλύπτεται από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Είναι πρόκληση να δηλώνει άγνοια ο υπουργός Υγείας, που αρέσκεται να παρουσιάζεται σαν λογιστής. Ήξερε και παραήξερε τι συμβαίνει με τα διαθέσιμα των νοσοκομείων. Με νόμο δεκαετιών υποχρεώνονται να τοποθετούν τα διαθέσιμά τους στην Τράπεζα της Ελλάδας, τα οποία με το PSI μετατράπηκαν αυτόματα σε ομόλογα και έχασαν από την αρχική τους αξία το 70%.Για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματιών, κυβέρνηση και καπιταλιστές δε διστάζουν μπροστά σε τίποτα. Θυσιάζουν ακόμη και την περίθαλψη του ελληνικού λαού. Οι εργαζόμενοι ν' απαντήσουν.

Επίσης, Την ώρα που η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σχεδιάζει με την τρόικα την κατάργηση των επιδομάτων πρόνοιας και να δίνει ένα εξευτελιστικό ποσό για όσους ζουν κάτω απ' το όριο φτώχειας - με κριτήρια της Ευρωπαϊκής Ενωσης - έρχεται το υπουργείο Υγείας να σηκώσει τον «κουρνιαχτό» της επιστροφής των επιδομάτων πρόνοιας απ' τους λεγόμενους «ανάπηρους μαϊμού», που δημιούργησαν με τη διαχρονική πολιτική τους οι δυνάμεις της συγκυβέρνησης.

 Εχουν, αναγάγει σε κυρίαρχο θέμα την υπόθεση αφού είναι πιασάρικο στα ΜΜΕ για αυτούς που λέτε ανάπηρους - μαϊμού. Να τιμωρηθούν, να επιστρέψουν τα χρήματα, να τιμωρηθούν και αυτοί που τους έδωσαν τα σχετικά πιστοποιητικά αλλά και οι διάφοροι πολιτευτές που έχουν κυβερνήσει με αυτόν τον τρόπο, με το ρουσφέτι και τη ρεμούλα για να εξασφαλίσουν ψήφους.

Το ζήτημα της Υγείας - Πρόνοιας πρέπει να γίνει υπόθεση όλου του εργατικού και λαϊκού κινήματος και μάλιστα ως προτεραιότητά του. Οι εργάτες, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι γυναίκες και οι νέοι των λαϊκών στρωμάτων, σε ενιαίο αγώνα, να διεκδικήσουν κατάργηση των πληρωμών των ασθενών για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, νοσηλεία.

Εδώ και τώρα το κράτος να καλύψει 100% όλες τις απώλειες των δημόσιων νοσοκομείων από το "κούρεμα".
Να καταργηθεί κάθε είδος πληρωμής των ασθενών σε φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες κλπ.
Να χορηγηθεί σε όλους τους ανέργους και ανασφάλιστους βιβλιάριο υγείας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, πλήρη και δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Να διεκδικήσουμε αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας - Πρόνοιας, με πλήρη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και την ταυτόχρονη κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης.
 Ο λαός  πρέπει  να  συντρίψει  τις δυνάμεις της συγκυβέρνησης και του ευρωμονόδρομου  κάνοντας πανίσχυρο με την ψήφο του το ΚΚΕ στις ερχόμενες εκλογές.

Από το γραφείο τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου