Παρασκευή 20 Απριλίου 2012

Γιάννης Λεμπέσης – Αφιέρωμα Τσιτσάνη στα Τρίκαλα σήμερα 20/4


Στο μουσικό στέκι «Ορφέας» ο Γιάννης Λεμπέσης και η ορχήστρα του Λαϊκή Στράτα,σήμερα Παρασκευή 20 Απριλίου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τίτλο «Αχ και να ‘ξερε τι χάνει όποιος δεν ακούει Τσιτσάνη».





Περιλαμβάνονται τραγούδια του «δάσκαλου» αλλά και άλλων σπουδαίων δημιουργών του ρεμπέτικου (Βαμβακάρη, Παπαϊωάννου, Χατζηχρήστου, Μητσάκη, Περιστέρη, Καλδάρα, Χιώτη, Βίρβου, Δερβενιώτη – και όχι μόνο). Ο τίτλος του προγράμματος προέρχεται από το ομότιτλο τραγούδι του Λεμπέση, το οποίο θα περιλαμβάνεται στο νέο -υπό έκδοση- δίσκο του λαϊκού τραγουδοποιού «Τα Ίδια Και Χειρότερα».




Ο Γιάννης Λεμπέσης έχει ιδιαίτερους δεσμούς με τα πολιτιστικά δρώμενα των Τρικάλων καθώς επί 12 συνεχή έτη συμμετείχε στην κριτική επιτροπή των «Τσιτσάνειων». Όπως οι περισσότεροι μουσικόφιλοι γνωρίζουν, πρόκειται για σπουδαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού στο Κάστρο της πόλης.

 Περιλαμβάνουν συναυλίες, διαλέξεις, συζητήσεις, διαγωνισμούς Λαϊκού τραγουδιού κ.ά. Στην επιτροπή αυτή ο Λεμπέσης συνυπήρξε μεταξύ άλλων με προσωπικότητες του χώρου - καθένας στο είδος του- όπως οι Τάκης Σούκας, Πάνος Γεραμάνης, Γεράσιμος Τσάκαλος (στιχουργός σε ιστορικά τραγούδια του Τσιτσάνη), Παναγιώτης Κουνάδης, Γιώργος Κοντογιάννης, Φίλιππος Γράψας, Κώστας Χατζηδουλής, Κώστας Θωμαΐδης, Γιώργος Τσάμπρας.

Το μουσικό πρόγραμμα στον «Ορφέα» θα ξεκινήσει στις 10 μμ.

ΟΡΦΕΑΣ
Αμαλίας 8, Τρίκαλα
Τηλ.2431038486

Φωτογραφία: Ο Γιάννης Λεμπέσης με την κόρη του Τσιτσάνη, Βικτωρία  και μία φίλη τους.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου