Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ο ε π α ν α π α τ ρ ι ζ ό μ ε ν ο ς (6ον)


Ο  Ι     Ε  Λ  Λ  Η  Ν  Ε  Σ
Αφιέρωμα από τον επαναπατριζόμενο Βάιο Φασούλα



εδώ το υπόλοιπο κείμενο



(Ας μου επιτραπεί να μεταφέρω ένα απόσπασμα από την «ξένη» που σαν μετανάστης δεκαετίες την έζησα και σαν επαναπατριζόμενος…! (δεν υπάρχει τέτοια λέξη στο λεξιλόγιο, μα και αν υπάρχει παραμένει άγνωστη, μάλιστα τη στιγμή που μια νέα μετανάστευση μεθοδεύεται στην Ελλάδα…,) μεγαλώνει ο νόστος για τη δεύτερη πατρίδα και μικραίνει για τούτη που τη λένε Ελλάδα!.

 Χώρα των κλεφτών και των απατεώνων. Χώρα που γκρουπούσκουλα των λαμογιών έχουν αράξει και κολλήσει σαν βδέλλες στο σβέρκο του λαού και τούτο το κατάντημά της επιδεινώνεται συνεχώς. Χώρα που σαν επαναπατριζόμενος ντρέπεσαι και λυπάσαι για το κατάντημα που δεν άξιζε. Μια Χώρα ξένη και άγνωστη που έχει μετεξελιχτεί σε μια άγρια και κρύα ξενιτιά. Μια Χώρα, ένας λαός που οι Πολίτες της δεν συνειδητοποίησαν τους ρόλους τους. Πολίτες, που αν δεν συνετιστούν με την πραγματικότητα θα είναι άξιοι της μοίρας τους…! Β.Φ. 18 τ’ Απρίλη 2012.)

Από το αρχείο του Βάιου Φασούλα «Οι Έλληνες»  Γερμανία - Μάης 2001

            (Είναι αλήθεια (γράφαμε το 2001) ότι, για πολλούς από μας τους απόδημους που αρθρώνουμε λόγο οποιασδήποτε μορφής, άλλοτε μας προλαβαίνει ο ρους των γεγονότων και άλλοτε επιλέγουμε τη διαχρονικότητα να μιλήσει. Έτσι και σήμερα επιλέξαμε το θέμα που αμέσως ακολουθεί μιας και βρίσκεται στον ρου των εξελίξεων, ελληνικών και διεθνών. Επί πλέον η φωνή του Έλληνα δεν πρέπει να πάψει να ακούγεται, έστω και αν μερικοί «θερμοκέφαλοι», «πατριώτες», κρεμασμένοι απ’ το σχοινί των κομμάτων θεωρούν τις φωνές «εθνικιστικές». Στο θέμα «Οι Έλληνες» σύντομα θα επανέλθουμε με αναφορά στον Απόδημο Ελληνισμό).

Η προσέγγιση στο θέμα, Έλληνες, από έναν Έλληνα της Διασποράς, καθίσταται δύσκολη και μάλιστα όταν αυτός ο Έλληνας δεν έχει φοιτήσει σε ανώτατες σχολές. Όμως, έχοντας μέσα του έμφυτο έναν αειθαλή και πολυτάραχο πνευματικό εξοπλισμό, απόκτησε τη δική του σπουδή.

Ο γράφων, απ’ αφορμή τις σημερινές εξελίξεις, που υφίσταται η ανθρωπότητα και βεβαίως η Ελλάδα με τους Έλληνες της, θα τολμήσει να κάνει μια σύντομη αναφορά στους Έλληνες. Μια αναφορά, που απέκτησε από τα πανεπιστήμια των δρόμων που διάβηκε και έζησε. Και δεν είναι ο μόνος. Είναι ολόκληρος ο κόσμος της Ελληνικής Διασποράς. Είναι ο κόσμος που έδειξε, που έδωσε και δεν πήρε. Και αυτός ο κόσμος δε βρέθηκε. Έχει τον τόπο του, τη ρίζα του, ακόμη και αν γεννήθηκε εκτός Ελλάδας. Δεν έχει διαφορετικό αίμα, διαφορετική σκέψη και διαφορετική ενέργεια. Αλίμονο! Κάτω απ’ τον ίδιο ήλιο με τους άλλους ζει κι αυτός. Απλά στους τόπους που ζει, κάτω απ’ τις ανάγκες της προσαρμογής έχει αποκτήσει άλλες συνήθειες.

Όμως μέσα του ζει ο ΕΛΛΗΝΑΣ! Ο Έλληνας του Ομήρου και των Μουσών! Ο Έλληνας του Ήλιου και των Θαλασσών. Ο Έλληνας των Αγώνων για Δημοκρατία και Λευτεριά. Ο Έλληνας που μέσα του έχει την περιπλάνηση· αυτός που σε πολλές περιπτώσεις, αποδείχτηκε και αποδεικνύεται ο απόστολος μιας αέναης φωτεινής πορείας.

Η γέννηση του Έλληνα μετρά χιλιάδες χρόνια ζωής και η Οδύσσειά του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Οποιοσδήποτε επιστήμονας επιχειρήσει να κάνει αναλυτική αναφορά, δε θα μπορέσει να παρουσιάσει τους Έλληνες ολοκληρωτικά. Οι στρατιές των Μνημείων, των Ηρώων και Σοφών θα τον «πελαγώσουν». Στην περιπλάνηση των χιλιετιών και αιώνων κάπου θα χαθεί. Κάτι θα λείπει, κάτι θα έχει ξεχαστεί ή κάτι δε θα έχει αναφερθεί για… ευνόητους λόγους…

Εκείνο όμως που δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει ή να κρύψει ή να παραποιήσει, είναι ο Ελληνικός Πολιτισμός. Το Πνεύμα, τη Δημοκρατία, το Φως!
Ο Ελληνικός Πολιτισμός ανέκαθεν και μέσω της Διασποράς επιτέλεσε το έργο και τους σκοπούς του. Υμνήθηκε, δοξάστηκε, πρυτάνευε και διδάχτηκε στα πανεπιστήμια όλου του κόσμου. Η ιστορία μας είναι γραμμένη σε χιλιάδες βιβλία και η κάθε σελίδα αποτελεί μια ιστορία. Οι μόνοι που πάντα και ποτέ δεν έδιναν δεκάρα ήταν οι ντόπιοι Έλληνες, που δυστυχώς, φτάνουν και στις μέρες μας σαν αγοραίοι σιωνιστές και πραματευτάδες.

Οι Έλληνες πρέπει να βρεθούν στον ρου των Εθνικών και Κοινωνικών Σταυροφοριών της παρούσας εποχής. Σταυροφορίες που ήδη κινούνται και καλούν σε στράτευση ό λ ο υ ς τους Έλληνες με κοινό σκοπό: τη σταθεροποίηση και την ειρήνη της περιοχής, την ακεραιότητα της Χώρας, την υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων και τη διατήρηση και φύλαξη των ιδιαιτεροτήτων της, σε πρώτη μοίρα. Τα επόμενα βήματα, ως λαός, έτσι και αλλιώς τα κάναμε και θα εξακολουθήσουμε να τα κάνουμε με τη συμπαράσταση, τη βοήθεια και την αλληλεγγύη προς όλους τους λαούς, ιδιαίτερα προς τους γείτονές μας. Κι αυτός ο λαός δεν είναι μόνο αυτός της Μητρόπολης, αλλά και ο λαός της Ομογένειας η οποία, προσέφερε και έχει ακόμα πολλά να προσφέρει.

Τότε μόνο ίσως αποτραπεί η ολοκληρωτική πραγματοποίηση της «Παγκοσμιοποίησης» η οποία προβάλλεται ως «σωτηρία», «ευημερία» και «προκοπή» για όλη την ανθρωπότητα, ενώ όλα τα δεινά του κόσμου έχουν εκεί την πηγή τους. Η θέση αυτή βέβαια, όπως είναι λογικό, καταπολεμείται με τους πιο αναίσχυντους τρόπους και τις πιο άθλιες μεθόδους των «βετεράνων» αρχιληστών και των κάθε είδους πολιτικών μαφιόζων.

Ψάχνοντας τους Έλληνες, ας θυμηθούμε και το Σωκράτη που είπε «Μια ζωή χωρίς έρευνα δεν αξίζει τον κόπο να την ζούμε». Κι όταν λέμε,  Έ λ λ η ν ε ς, το εννοούμε. Έλληνες δεν είναι εκείνοι, στων οποίων τα διαβατήρια αναγράφεται η ελληνική υπηκοότητα και το θρήσκευμα ή όσοι βρίσκονται εντός Ελλάδας. Έλληνες δεν λέγονται κι ούτε είναι, όσοι ασκούν ηγετικά καθήκοντα, πολιτικά, θρησκευτικά, διοικητικά, διπλωματικά κ.α. Έλληνες είναι και λέγονται επαξίως, αυτοί που νοιώθουν Έλληνες, αυτοί που εκτιμούν την καταγωγή τους, σέβονται την πατρίδα τους και τη φυλούνε!

            Στις καθημερινές εκφάνσεις της ζωής οι Έλληνες αποτέλεσαν και αποτελούν για ολόκληρη την ανθρωπότητα σημείο αναφοράς, άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά. Ας δούμε τα θετικά μας: Πολιτισμός, Γλώσσα, Δημοκρατία,  Μ α κ ρ ο ζ ω ί α, Επαναστάσεις για Λευτεριά με τα ολοκαυτώματα του 1821 και της Εθνικής Αντίστασης 1940, Ομογένεια κλπ. Αυτά αποτέλεσαν τους μοχλούς κίνησης ποικίλων αρνητικών αντιπαραθέσεων, οι οποίοι μοχλοί, κάτω από τις εντολές των ξένων κέντρων, κινήθηκαν από χέρια Ελλήνων σε βάρος της πατρίδα μας και της φυλής μας. Αν ξεφυλλίσουμε τις ιστορικές σελίδες του 19ου και 20ου (για να μην πάμε πιο πίσω) η σωρεία των αρνητικών στοιχείων αγγίζει τις αιχμές των πυραμίδων και πάνω σ’ αυτές έβαλαν να στέκεται η Ελλάδα.

            Ανέκαθεν σκοπός των μεγάλων δυνάμεων ήταν και είναι η εξαφάνιση των Ελλήνων: Μικρασιατική καταστροφή, ιταλογερμανική κατοχή, εμφύλιος πόλεμος, μετανάστευση. Δικτατορίες με δολοφονικές ενέργειες σε βάρος των Πολιτών. Κυπριακή τραγωδία, Σκοπιανό πρόβλημα, τεράστιο πρόβλημα με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και αντίστροφα οι εξελίξεις της Αλβανικής «μειονότητας» στην Ελλάδα. Η ελληνική μειονότητα στην Τουρκία, η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και το αποκορύφωμα, οι χρονοβόρες και άκαρπες διαπραγματεύσεις που αφορούν ΕΜΑΣ.

Εκ των πραγμάτων δημιουργείται μια επιπρόσθετη επικίνδυνη παράμετρος, έτσι ώστε να... εξοικειωθεί ο λαός στη συνήθεια των σταδιακών υποχωρήσεων. Και εν ονόματι της… δημοκρατίας, της «Παγκοσμιοποίησης», της συρμένης ΕΕ απ’ το αφύσικο άρμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και των «αντιρατσιστικών» συνθημάτων, που οι γραικύλοι σκορπίζουν με καταισχύνη, προσπαθούν να πραγματοποιήσουν το μακρόπνοο και επίπονο σχέδιό τους σε βάρος της Χώρας μας και του λαού μας. Και από την άλλη θέλουν να περιορίσουν την Ελλάδα σε τετραγωνικά μέτρα. Κι αυτό το πέτυχαν με τη βοήθεια των γραικύλων και παλιά και τώρα.

Ε.Ε. Ελλάδα, Τρίκαλα, Απρίλης 18 2012  pelasgos@fasoulas.de   www.fasoulas.de
 

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου