Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Εύξεινος Λέσχη Ποντίων και Μικρασιατών Ν.Τρικάλων - Πολιτισμός και κοινωνική ευαισθησία


Πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο 31 Μαρτίου 2012, στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικκαίων η  φιλανθρωπική εκδήλωση της Ευξείνου Λέσχης  με τη συμμετοχή συλλόγων της πόλης των Τρικάλων.








Η προσέλευση του κόσμου και η προσφορά του σε τρόφιμα και ρουχισμό ήταν  πολύ μεγάλη και συγκινητική από κάθε άποψη. Κάθε ένας προσέφερε κάτι από το υστέρημα του, όχι μόνον για να στηρίξει τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, μα και να επικροτήσει με την παρουσία του την προσπάθεια, ώστε να βρει στο μέλλον μιμητές  και η υπόθεση της κοινωνικής φιλανθρωπίας να ανέβει ακόμη ένα σκαλοπάτι ψηλότερα από το ήδη υψηλό επίπεδο της, στην πόλη των Τρικάλων.



Το στίγμα της εκδήλωσης έδωσε η πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης κ. Λένα Σαββίδου κατά τον χαιρετισμό της παρουσιάζοντας τον Φιλάνθρωπο πρόσωπο των Ποντίων μέσα από την συγκινητική επιστολή του μελλοθανάτου Αλεξάνδρου Ακριτίδη που λίγες ώρες πριν τον θάνατο του από την αγχόνη των ψευδοδικαστηρίων της Αμάσειας ζητούσε με επιστολή του από τη σύζυγο του να ασκήσει φιλάνθρωπο έργο εκ μέρους του, προσφέροντας χρήματα στα Φιλανθρωπικά σωματεία της Τραπεζούντας, στα σχολεία της περιοχής Λυκαστή στην Κρώμνη και τον διαμερισμό των υπαρχόντων του σε αναξιοπαθούντες.

Την Εύξεινο Λέσχη στην εκδήλωση, εκπροσώπησε η χορευτική της ομάδα που υπό την καθοδήγηση του υπευθύνου της κυρίου Αχιλλέα Λέρα παρουσίασαν Χορούς του Πόντου.

Η Εύξεινος Λέσχη αισθάνεται την βαθιά υποχρέωση να ευχαριστήσει δημόσια τους συντελεστές της άψογης παράστασης  που δούλεψαν αφιλοκερδώς για να  τιμηθεί ο σκοπός της εκδήλωσης  καθώς και  την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών και  τον Δήμο Τρικκαίων που την έθεσαν υπό την αιγίδα τους και στην εκδήλωση εκπροσωπήθηκαν μέσω του προϊσταμένου του Μητροπολιτικού ναού, πατέρα Λάμπρου Κολώνα και της Αντιδήμαρχου Πολιτισμού κυρίας Βασιλικής Κάκλα.



Συμμετέχοντες:

Η Φιλεκπαιδευτική Αδελφότητα Τζούρτζιας Αθαμανίας (ΦΑΤΑ) που υπό την καθοδήγηση του υπευθύνου της ομάδας Ευάγγελου Σαμαρά, παρουσίασε χορούς των Βλάχων Ασπροποτάμου. Εκ μέρους της ΦΑΤΑ την εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος της, κ. Αποστολία Ζώη.

Η ΕΣΤΙΑ Λαογραφικών Μελετών που με υπευθύνους τον κ. Βασίλη Γαλάνη και την κυρία Έφη Ζελεσιάδου παρουσίασαν Χορούς των Καραγκούνηδων. Εκ μέρους της ΕΣΤΙΑΣ την εκδήλωση χαιρέτησε η Γραμματέας κ. Νάνη Ντίνα.
 Η παιδική χορωδία του Αγίου Αθανασίου Μπάρας που παρουσίασε αφιέρωμα στη Δόμνα Σαμίου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου της κ. Λεωνίδα Πλαστάρα.



Η χορευτική ομάδα του Αγίου Αθανασίου Μπάρας, η οποία υπό την καθοδήγηση της υπευθύνου της κ. Μαρίας Μπίτη-Παλάσκα,  παρουσίασε χορούς της Ηπείρου.

Η Ορθόδοξη Χριστιανική Αδελφότητα « Ο Ελεήμων Σαμαρείτης».

Οι μουσικοί:
Κλαρίνο: Σπύρος Αναστασίου
Βιολί: Λευτέρης Σχορετσιανίτης
Λαούτο-τραγούδι: Άρης Ντίνας
Κρουστά: Βασίλης Γαλάνης
Τραγούδι: Θεόδωρος Μουστάκας
Στην Ποντιακή λύρα ο λυράρης Νίκος Γαβριάς.

Την παρουσίαση της βραδιάς κράτησε η δημοσιογράφος του Πρωινός FM,κυρία Ελένη Νιζάμη.



Οι παραδόσεις των τροφίμων και του ρουχισμού που συλλέχθηκε κατά την εκδήλωση έχουν ήδη ξεκινήσει και η Εύξεινος Λέσχη με σχετικά δελτία Τύπου θα πληροφορεί  για την πορεία τους.



Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου