Κυριακή 22 Απριλίου 2012

"Το δικό μας κομμάτι της γης"


Ο Γιώργος Οικονόμου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γης σήμερα.
Αφορμή για επανάληψη χιλιοειπωμένων λέξεων. Για ευχές και εύκολα συνθήματα, ειδικά τώρα στις εκλογές που… προσφέρονται για γενικές διαπιστώσεις ευρύτερης αποδοχής και αναμενόμενα μηνύματα.  Φτάνουν όμως μόνο αυτά;





Μια προσεκτικότερη ματιά γύρω μας αποδεικνύει πως όχι.

Το περιβάλλον είναι το μόνο πραγματικό περιουσιακό μας στοιχείο. Αυτό στο οποίο αναπτύχθηκε ο πολιτισμός μας. Οι πόροι της γης, ο αέρας και το νερό είναι αυτά που έδωσαν στον άνθρωπο τη δυνατότητα να προάγει το βιοτικό και πνευματικό του επίπεδο.


«Σκέψου παγκόσμια, δράσε τοπικά» λέει ένα γνωστό σύνθημα από τα παλιά. Ωραία αλλά, αν θέλουμε πραγματικά να περάσουμε από τα συνθήματα στην ενεργό δράση,  είναι ανάγκη να ξεκινήσουμε τη δράση μας από τον τόπο μας.

Αν παρατηρήσουμε τα ποτάμια μας και γενικότερα το περιβάλλον γύρω μας και σκεφτούμε πως ήταν χθες και πως είναι σήμερα και αν αναλογιστούμε πως μπορεί να είναι αύριο, εφόσον βέβαια ενεργοποιηθούμε, θα καταλάβουμε ότι υπάρχει πραγματικός λόγος να το κάνουμε.

Όλοι μπορούμε να προσφέρουμε στον κοινό σκοπό της προστασίας της γης. Να προσφέρουμε και να ενεργοποιηθούμε εδώ στο Νομό Τρικάλων, στο δικό μας μικρό αλλά πολύτιμο κομμάτι της γης.


Γιώργος Οικονόμου

Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Τρικάλων

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου