Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Επίσκεψη της «Ηχούσας Γέφυρας» στο Δήμο Τρικκαίων


Ο Δήμος Τρικκαίων και η Διεύθυνση Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων πραγματοποίησαν θερμή υποδοχή της αποστολής της «Ηχούσας Γέφυρας», στο Δημαρχείο Τρικάλων.







                 Η «Ηχούσα Γέφυρα» αποτελείται από 45 φιλέλληνες που ζουν σε διάφορες χώρες και ασχολούνται  με την ελληνική μουσική, οι οποίοι πραγματοποιούν επίσκεψη στους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας. Στο πλαίσιο της επίσκεψης τους ερμήνευσαν καταπληκτικά τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη και χειροκροτήθηκαν από τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Χρήστο Λάππα και την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Πολιτισμού κα Βάσω Κάκλα η οποία τους πρόσφερε cd του Βασίλη Τσιτσάνη και καλάθι με τοπικά προϊόντα, προσφορά του Επιμελητηρίου Τρικάλων  ενώ οι ξένοι επισκέπτες χάρισαν στο  Δήμαρχο πένες.


        Την πρωτοβουλία της έλευσης της «Ηχούσας Γέφυρας» είχε ο Κώστα Παπαναστασίου αρχιτέκτονας και ηθοποιός που διαμένει πάνω από 50 χρόνια στο Βερολίνο. Στη συνέχεια ομάδα κοριτσιών της ΣΤ΄τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων  τραγούδησε το Λάζαρο με τους φιλοξενούμενους να μένουν κατενθουσιασμένοι.



Η Αντιδήμαρχος κα Βάσω Κάκλα τους ενημέρωσε για το έθιμο του Λαζάρου και ακολούθως τους συνόδευσε στο Πνευματικό Κέντρο όπου παρακολούθησαν το διαγωνισμό «Λαζαρίνες».Τέλος υπάλληλοι της Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων τους ξενάγησαν στο κάστρο του Φρουρίου Τρικάλων, ενώ λίγο αργότερα επισκέφθηκαν και το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων όπου παρακολούθησαν έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια και τραγούδησαν μαζί με τους μαθητές.

             Τη Μ. Δευτέρα στις 11:00π.μ. θα πραγματοποιηθεί προς τιμή τους στη κεντρική Γέφυρα της πόλης των Τρικάλων, εκδήλωση με τη Δημοτική χορωδία του «Ασκληπιού» και παρουσίαση Δημοτικών παραδοσιακών χορευτικών από τους Συλλόγους «Θεριστάδες» και Εύξεινο Λέσχη Ποντίων & Μικρασιατών Ν.Τρικάλων, καθώς και επίσκεψη στο Μύλο Ματσόπουλου  όπου θα τελεστεί εκδήλωση γνωριμίας με την ορχήστρα Β.Τσιτσάνη.

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου