Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Με ένταση η έκτακτη συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης για το Ροπωτό Τρικάλων


Δείτε τα βίντεο
Με αντιπαραθέσεις και μετά από 5ωρη συνεδρίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Πύλης, όλες οι πλευρές συμφώνησαν να παραλάβουν την μελέτη του ΙΓΜΕ ύψους 86.000 ευρώ που αφορά το κατολισθητικό φαινόμενο του Ροπωτού.





Ο δήμαρχος Πύλης Κώστας Κουφογάζος, αφού επισήμανε ότι η περιοχή «είναι σε οριακή ευστάθεια», επανέλαβε ότι η μελέτη δεν παρελήφθη στην καταληκτική ημερομηνία 2-11-2011, διότι το ΙΓΜΕ ζητούσε τα χρήματα, ενώ οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πύλης, εντόπιζαν κενά στην μελέτη που αφορούσαν νέα δεδομένα της προβληματικής περιοχής.



Η αντιπολίτευση κατηγόρησε τον Δήμαρχο για έλλειψη ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υπόθεση και για έλλειψη ευαισθησίας του προς την περιοχή.



«Προτεραιότητά μας είναι να πειστούν οι κάτοικοι του Ροπωτού, να απομακρυνθούν από την οικιστική ζώνη που κρίθηκε ακατάλληλη λόγω των κατολισθητικών φαινομένων, προτού θρηνήσουμε θύματα», απάντησε στις αιτιάσεις τις αντιπολίτευσης ο κ. Κουφογάζος.



Στην συνεδρίαση, ήταν παρόντες και κάτοικοι του Ροποτού που ζητούσαν να υπάρξει λύση στο πρόβλημα που απειλεί ζωές και περιουσίες.
















Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου