Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Κοροϊδεύουν το λαό αυτοί που τον τσακίζουν με μέτρα


Σε συγκέντρωση   στη Μουριά μίλησε ο Γιώργος Καΐκης ,  μέλος  της Επιτροπής Περιοχής Θεσσαλίας του ΚΚΕ. Σε  ένα τμήμα της ομιλίας του αναφέρθηκε στην τροπολογία για την κρατική επιδότηση στα κόμματα που είχε συζητηθεί στη Βουλή, τονίζοντας τα εξής:





«Συγκαλύπτει την ουσία η  αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα - στυλοβάτες της ίδιας στρατηγικής.  Υποκρισία και εμπαιγμός. 

Στη συζήτηση, εκτός από την προσπάθεια των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ να αποπροσανατολίσουν το λαό, περίσσεψε ο λαϊκισμός και η υποκρισία από τον Γ. Καρατζαφέρη, τον Π. Καμμένο και την Ντ. Μπακογιάννη, που έκαναν λόγο για αντισυνταγματική τροπολογία η οποία -όπως είπαν- αποτελεί πρόκληση σε μια περίοδο που λαός υποφέρει από τα οικονομικά μέτρα, τα οποία και οι ίδιοι έχουν ψηφίσει!

Ο άκρατος λαϊκισμός προωθείται γοργά και περνάει σχετικά εύκολα σε αυτήν την περίοδο που ζούμε. Όλοι αυτοί που ανέπτυξαν επιχειρηματολογία ενάντια στις εκλογικές δαπάνες και τη χρηματοδότηση των κομμάτων - πρέπει να το πούμε για άλλη μια φορά και πολύ δυνατά - δεν λένε λέξη για τις παροχές όλων των κυβερνήσεων και της συγκυβέρνησης σήμερα απέναντι στο μεγάλο κεφάλαιο.

Δεν λένε κουβέντα για τα προνόμια, για τις φοροαπαλλαγές, για τα κίνητρα, για το ζεστό χρήμα που δίνεται διαχρονικά στους επιχειρηματικούς ομίλους. Δεν λένε λέξη για τις 56 φοροαπαλλαγές, που έχουν ψηφίσει "νόμιμα" προς τους εφοπλιστές όλες οι κυβερνήσεις. Επίσης, όλοι αυτοί που ξιφουλκούν ενάντια στην κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων, δεν λένε λέξη για τις Νατοϊκές δαπάνες που δεν έχουν καμία σχέση με την άμυνα της χώρας αλλά υπηρετούν τις επιλογές των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και των ΗΠΑ

Η τροπολογία δεν αφορά το ΚΚΕ
Το ΚΚΕ  για την τροπολογία ψήφισε «παρών» γιατί δεν το αφορά. Η συγκεκριμένη τροπολογία δεν αφορά το ΚΚΕ,  γιατί το ΚΚΕ δεν έχει τέτοιες εκκρεμότητες. Οι δανειακές  ανάγκες του ΚΚΕ  έχουν ρυθμιστεί κανονικά και με την παραχώρηση ακόμη και υποθήκης.

 Κάποιοι σήμερα, με λαϊκισμό και υποκρισία σηκώνουν τη σημαία της δήθεν εναντίωσης στην κρατική χρηματοδότηση. Χτες ήταν στελέχη άλλων κομμάτων, ήταν υπουργοί σε κυβερνήσεις, όπως για παράδειγμα η κυρία Μπακογιάννη, ο κύριος Καμμένος και άλλοι πρώην βουλευτές κυβερνητικών κομμάτων ή πρώην υπουργοί. Πράγματι, τα κυβερνητικά κόμματα παίρνουν τη μερίδα του λέοντος και τότε δεν έλεγαν κουβέντα για το θέμα της κρατικής χρηματοδότησης.

Θέλετε να μιλήσουμε για την κρατική χρηματοδότηση; Να μιλήσουμε, να τα πούμε όλα ανοιχτά και καθαρά: Το ΚΚΕ πολλές φορές έχει τοποθετηθεί ανοιχτά, καθαρά μπροστά στο λαό και έχει μιλήσει και μέσα στη Βουλή. Επανειλημμένα έχουμε δηλώσει ότι δεν έχουμε αντίρρηση να μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση για λόγους αλληλεγγύης στο λαό που υποφέρει, παρόλο που το ΚΚΕ αξιοποιεί την κρατική χρηματοδότηση για την ενημέρωση των εργαζομένων, του ελληνικού λαού.

Ξαναλέμε για άλλη μια φορά ότι για το ΚΚΕ, κύρια πηγή χρηματοδότησης είναι τα έσοδα με τα κουπόνια από τα μέλη, τους φίλους, τους οπαδούς του Κόμματος, από τους εργαζόμενους, που βλέπουν στο ΚΚΕ την απαντοχή τους. Πρέπει, όμως να πούμε ότι άλλοι είναι αυτοί που πρέπει να απολογηθούν και για διάφορες χρηματοδοτήσεις και για χρηματοδότες και για τις σχέσεις τους με επιχειρηματικούς ομίλους. Τι άλλη καλύτερη απόδειξη υπάρχει από την πολιτική που ακολουθούν σήμερα, από τα νομοσχέδια που ψηφίζουν πολλές φορές, τα οποία είναι καθαρά φιλομονοπωλιακά;

Είμαστε το μοναδικό κόμμα που επανειλημμένα και πολύ πριν από την κρίση - σε ανύποπτο χρόνο - έχουμε ζητήσει να μειωθούν δραστικά οι βουλευτικές αποζημιώσεις, κάναμε πρόταση νόμου για την κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων και να παίρνουν οι βουλευτές σύνταξη μόνο από το Ταμείο στο οποίο ανήκαν όταν εργάζονταν. Την έχουμε καταθέσει, αλλά τα άλλα κόμματα την αρνούνται. Συνεπώς δεν χρειάζονται προσκλήσεις και προκλήσεις».
Από το γραφείο τύπου της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ
   

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου