Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Σύσκεψη στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για την δασοπυρόσβεση


Η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων ήταν η πρώτη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που έκανε το Συντονιστικό Όργανο και υπέβαλε τις απόψεις και τις προτάσεις της για το τι πρέπει να γίνει κατά την αντιπυρική περίοδο, προκειμένου να μην δημιουργηθούν σοβαρά περιστατικά με τις πυρκαγιές.




Άτυπη σύσκεψη ενόψει την αντιπυρικής περιόδου παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο Βασίλη Τουλίκα, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστου Μιχαλάκη, του Διοικητή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Τρικάλων κ. Κόκκαλη και των Διευθύνσεων Δασών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Πολιτικής Προστασίας, πραγματοποιήθηκε την Μ. Τρίτη 10-04-2012 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη.

Παράλληλα υπάρχει στενή συνεργασία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, για κάτι που ο κ. Τουλίκας τον ευχαρίστησε για την στήριξή του στο έργο της δασοπυρόσβεσης.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης ανέφερε:

«Πραγματοποιήθηκε μια άτυπη σύσκεψη με επικεφαλής τον Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος της Πυροσβεστικής και έγινε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση.

 Είμαστε η πρώτη Περιφερειακή Ενότητα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που κάναμε το Συντονιστικό Όργανο και είχαμε υποβάλει τις προτάσεις μας. Σήμερα συζητήσαμε με τη Διεύθυνση Δασών, την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, με την Πολιτική Προστασία και με την Αστυνομία, για να δούμε πως θα χειριστούμε καλύτερα την αντιπυρική περίοδο, προκειμένου να μην έχουμε στο Νομό μας δυσάρεστα περιστατικά με πυρκαγιές.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός βρίσκεται συνέχεια στα περιστατικά με την Πυροσβεστική και την Αστυνομία και έχουμε οργανωθεί κατάλληλα ώστε να μην υπάρξουν σοβαρά προβλήματα κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και τους χειμερινούς».

Από την πλευρά του ο Αντιστράτηγος Βασίλης Τουλίκας Γενικός Επιθεωρητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Ελλάδος τόνισε:

«Έγινε μια άτυπη σύσκεψη με τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς που απασχολούνται με την δασοπυρόσβεση και απαιτεί να είμαστε όλοι μαζί και να αγωνιζόμαστε για τον ίδιο σκοπό και θεωρώ ότι ήταν πολύ χρήσιμη αυτή η συνάντηση γιατί μας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσουμε ουσιαστικά για κάποια προβλήματα που μας απασχολούν ή θα μας απασχολήσουν στο μέλλον και εννοώ την προσεχή αντιπυρική περίοδο που έρχεται. Πιστεύω ότι ο Νομός είναι σε καλό επίπεδο ο κ. Αντιπεριφερειάρχης είναι γνώστης των θεμάτων και θα είναι δίπλα μας ώστε να μας βοηθήσει όπως και ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός και η κ. Γερακούδη».

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου