Κυριακή 22 Απριλίου 2012

Καταχειροκροτήθηκε η γλυκιά Νεφέλη - Έπαιξε Live με τον "Leo" στα Τρίκαλα


Φωτογραφίες και βίντεο
Μια νεαρή Τρικαλινή, η Νεφέλη Λιούτα που επρώτευσε στους Αγώνες Δημιουργίας Ελληνικού Τραγουδιού τον περασμένο Δεκέμβριο που διοργάνωσε ο συνθέτης Δημήτρης Παπαδημητρίου στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Ελληνικού Σχεδίου,  εμφανίστηκε το Σάββατο στο πλευρό του Leo στο "κεντρική πλατεία" στην πόλη μας.







Η Νεφέλη Λιούτα, γεννημένη μόλις το 1989  αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση.

 Μπορεί να την συναντήσετε και ως Nefeli walking under cover, αφού με αυτό το όνομα κυκλοφόρησε τον Οκτώβρη του 2011 το πρώτο της άλμπουμ «Τα μολύβια – κομάντος» σε παραγωγή Ottomo.



Ο ήχος της έχει στοιχεία από το παραδοσιακό τραγούδι, με φωνητικά που φέρνουν στα Ηπειρώτικα και Βουλγάρικα πολυφωνικά, κρουστά, και φυσικά βιολί, που είναι το βασικό της όργανο.

 Όλα όμως λίγο.. «πειραγμένα». Οι συνθέσεις της είναι ονειρικές, γράφει η ίδια τους στίχους, ενώ η φωνή της είναι αιθέρια και ακατέργαστη. Να σημειώσουμε πως πήρε εύφημο μνεία καλύτερου στίχου για το τραγούδι «Του περήφανου».


«Σ’ αυτούς που θα με ψάξουν
μες στη νύχτα
με τα μαύρα παλτά και το κρύο στ’ άδεια μάτια
μην κοιτάξεις τ’ άδεια μάτια, μάνα

Γιατί λύγισα στην πόλη
με τσακίσαν τα σπαθιά
οι αγέλαστες μέρες


»






Δημοσίευσέ το στο:

1 σχόλιο:

  1. Η Νεφελη ειναι οντως εκπληκτικη.Ακουγοντας τη δουλεια της λες οτι σιγουρα υπαρχει μελλον απ τη νεα γενια της μουσικης σκηνης. Ελπιζω να την απολαυσουμε και μονη της .

    ΑπάντησηΔιαγραφή