Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Διαπιστευτήρια σε Ευρωπαϊκή Ένωση και κεφάλαιο δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ


Καμιά εμπιστοσύνη - Ο λαός να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων!







Η δεύτερη μέρα κύλησε χτες με τη διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ και όλο και πιο έντονα βγαίνει στην επιφάνεια το ότι εδώ έχει αρχίσει η προσπάθεια αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού κύρια με το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά και με την επανασυσπείρωση του χώρου της λεγόμενης «κεντροδεξιάς».

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει «αντιμνημονιακά», αλλά στηρίζει και την υγιή επιχειρηματικότητα. Ο ΣΕΒ θεωρεί ότι η «αντιμνημονιακή γραμμή» είναι χρήσιμη για να διεκδικήσει άλλους αναπτυξιακούς όρους για την Ελλάδα σε μια Ευρώπη που αλλάζει, για την επιχειρηματικότητα. Και φυσικά, το ότι έχουμε μια Ευρώπη που αλλάζει το υποστήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά κόρον προεκλογικά και τα στελέχη του το επαναλαμβάνουν μετεκλογικά.

Ποια είναι η αλλαγή στην Ευρώπη; Το ότι στη Γαλλία αναδείχθηκε σοσιαλδημοκρατική ηγεσία. Ε, και; Δηλαδή, δεν έχει να θυμηθεί ο λαός μας πάμπολλες περιόδους που οι σοσιαλδημοκράτες ήταν στα πάνω τους στην ΕΕ; Και σε αυτές τις περιόδους, όμως, ο λαός μας και οι λαοί της Ευρώπης μόνο απώλειες είχαν να μετρήσουν στο εισόδημα και στα δικαιώματά τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως δίνει διαπιστευτήρια στην ΕΕ δείχνοντας ξεκάθαρα την προθυμία του να συμπορευτεί με την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, όπως εξάλλου συμπορεύονται με τους σοσιαλδημοκράτες στις χώρες τους τα αδελφά του ΣΥΡΙΖΑ κόμματα στην Ευρώπη, όπως ακριβώς έκανε και ο Μελανσόν στη Γαλλία κ.ο.κ..

Πολλές φορές και στο παρελθόν ο ΣΥΡΙΖΑ  καλλιεργούσε- μαζί με το ΠΑΣΟΚ- κλίμα εφορίας  και πουλούσαν αέρα κοπανιστό στο λαό, ότι δήθεν αλλάζουν οι συσχετισμοί δύναμης στην ΕΕ αλλά και παγκόσμια. Μην ξεχνάμε τους πανηγυρισμούς τους όταν εκλέχθηκε ο Ομπάμα. Τα ίδια έλεγαν και όταν αναλάμβαναν την ηγεσία στις χώρες τους αλλά και στην ΕΕ  οι γνωστοί σε όλους μας Μπαρόζο, Ζοσπέν, Πρόντι κ.α.( όλοι τους προερχόμενοι από σοσιαλδημοκρατικά κόμματα).

Μην ξεχνάμε ότι και ο Ντομινίκ Στρος Καν στο σοσιαλιστικό κόμμα της Γαλλίας άνηκε , έχει θητεύσει ως υπουργός οικονομικών σε κυβέρνηση του σοσιαλιστή Ζοσπέν και διεκδικούσε τη θέση που κατέχει τώρα ο Ολάντ , αλλά τον πρόλαβε το σκάνδαλο με την καμαριέρα…Και επανέρχεται δριμύτατος ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα να μας πει ότι με την άνοδο των σοσιαλιστών  δημιουργούνται προϋποθέσεις διαπραγματεύσεων. Έλεος !  Αυτό το παραμύθι μας το ‘ χει πει πολλές φορές  και το ΠΑΣΟΚ. Έλα, που όμως , όταν ξεφτίζει η μπογιά των παλιών παραμυθάδων το κεφάλαιο βρίσκει καινούριους , τους φορά το «αριστερό» προσωπείο και τους βγάζει να πουλάνε «διαπραγμάτευση».  Βέβαια σ’ αυτό το παραμύθι  κανένας  δε λέει την πικρή, για τους λαούς, αλήθεια, άλλωστε τι παραμύθι θα ήταν! Δηλαδή ,το γεγονός ότι όλοι αυτοί σοσιαλδημοκράτες και χριστιανοδημοκράτες ομόφωνα ψήφιζαν και ψηφίζουν όλες τις αποφάσεις και συνθήκες της ΕΕ.

Αλλαγή στην Ευρώπη υπονοούν και το γεγονός ότι μερίδα του κεφαλαίου γλυκοκοιτάει την επαναδιαπραγμάτευση του Συμφώνου Σταθερότητας, στο όνομα πάντα της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Τέτοια ανάπτυξη, καπιταλιστική, θέλει και ο ΣΥΡΙΖΑ, που μιλά για ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας. Αυτή την ανάπτυξη όμως την έχει γνωρίσει ο λαός μας, προ της κρίσης. Και τότε, η ανάπτυξη είχε έρθει με επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, γιατί αυτό που όλοι τους αναζητούν, δηλαδή οι επενδύσεις του κεφαλαίου, πάνε μαζί με τη μείωση της τιμής της εργατικής δύναμης και την ενίσχυση του κεφαλαίου με κρατικό χρήμα. Τέτοια ενίσχυση του κεφαλαίου υπόσχεται και ο ΣΥΡΙΖΑ με τις προτάσεις του για τις τράπεζες και για ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας. Ξεκάθαρα: Δίνει διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο και οδηγεί το λαό στο κυνήγι της χίμαιρας του ανθρώπινου καπιταλισμού και της εξημέρωσης της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ.

Στους πέντε άξονες που έθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για το σχηματισμό κυβέρνησης υποσχέθηκε προς το λαό όχι ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ μείωση μισθών και συντάξεων, δηλαδή το ίδιο που λένε όλοι, το ίδιο που έλεγαν προεκλογικά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, ότι δε θα κάνουν άλλες οριζόντιες περικοπές. Για τις απώλειες που έχει υποστεί ο λαός μέχρι τώρα δε λέει κάτι άμεσα ο... «έτοιμος να κυβερνήσει» ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, η μόνιμη επωδός του είναι ότι η κρίση είναι πανευρωπαϊκή και σε ευρωπαϊκό επίπεδο θα πρέπει να αναζητηθεί η λύση. Δηλαδή, εγκλωβίζει το λαό να περιμένει λύση από τους δυνάστες του, από το συνασπισμένο ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Να γιατί είναι επιζήμια και επικίνδυνη για το κίνημα η πολιτική του: Σήμερα που άμεση ανάγκη για το λαό είναι να συσπειρωθεί και να πολλαπλασιαστεί μια ευρεία λαϊκή πλειοψηφία έτοιμη να συγκρουστεί με την ΕΕ και τα μονοπώλια, ο ΣΥΡΙΖΑ σπρώχνει το λαό σε υποταγή στη λυκοσυμμαχία.

Σωτηρόπουλος  Σωτήρης , μέλος της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

Δημοσίευσέ το στο:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου